
Η σχολική χρονιά 2025-2026 άρχισε με τη βιωματική δράση του τρύγου.
Αρχικά συζητήσαμε με τα παιδιά για τα προϊόντα που παράγονται από το αμπέλι. Αναφέρθηκαν ο μούστος, το κρασί, το τσίπουρο, το ξίδι, η σταφίδα, τα μουστοκούλουρα και το γλυκό του κουταλιού. Στη συνέχεια οι μαθητές τρύγησαν την κληματαριά του σχολείου, πάτησαν τα σταφύλια με τα χεράκια τους και παρασκεύασαν τον χυμό που αργότερα έγινε μούστος. Μετά από μερικές μέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές φτιάξαμε μουστοκούλουρα τα οποία απολαύσαμε και μοιράσαμε στις οικογένειές μας και στους μαθητές του νηπιαγωγείου