Οδηγίες και μέτρα για την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολείων

Αγαπητοί γονείς ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου σας εύχεται ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, δύναμη και αισιοδοξία!

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθ. ΓΠ οικ. 360/06- 01-2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022),  ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test)  είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα,  έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή .  

Κατ’ εξαίρεση,  την πρώτη  μετά από τις διακοπές εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται τρεις (3) φορές,  έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα, την Δευτέρα (10/1), την Τρίτη(11/1) και την Παρασκευή (14/1).

Στη συνέχεια  οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία και εκτυπώνουν. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, η οποία και εκτυπώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μεταβεί εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, για διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου (rapid test).  Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του.

Οι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου για την περίπτωση που ζητηθεί η επίδειξή της προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους μαθητές, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών. Στην περίπτωση που μαθητής που φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα σε περίπτωση που αυτό του ζητηθεί από εκπαιδευτικό ή από την  Προϊσταμένη της σχολικής μονάδας προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass. gov.gr, τότε δεν γίνεται δεκτός στην τάξη/αποχωρεί από την σχολική αίθουσα, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, για αυτό παρακαλούμε πολύ να πραγματοποιούνται τα τεστ.. καλύτερα να προλάβουμε κάτι, παρά να υπάρξει διασπορά…

Θερμή παράκληση τα self test να τα δηλώνετε στην πλατφόρμα edupass από την προηγούμενη μέρα ώστε το πρωί να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρου ελέγχου της πλατφόρμας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *