ΑΓΙΑΣΜΟΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΜΒΡΙΟΥ 2021

Αγαπητοί μαθητές,μαθήτριες γονείς και κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε πως ο Αγιασμός    για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  2021-2022  θα γίνει τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις  09.00 π.μ.

 Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος,.Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές /τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι γονείς δεν μπορούν να εισέρχονται στο προαύλιο του σχολείου αλλά θα παραλάβουν τα παιδιά τους στις εισόδους του σχολείου. Μπορεί να υπάρξει είσοδος μόνο ενός γονέα ή κηδεμόνα  μαθητή της Α τάξης  με χρήση προστατευτικής μάσκας.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Άρα, τη Δευτέρα 13/09/2021 οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ το οποίο πρέπει να έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα (https://self-testing.gov.gr/) και να φέρει επάνω τον σχετικό κωδικό.Από την υποχρέωση διενέργειας και επίδειξης self-test απαλλάσσονται όσοι μαθητές έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Σας ευχόμαστε μια  δημιουργική χρονιά  με υγεία!!

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *