Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Εμπεσού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μαλεσιάδας, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας επεξεργασίας και συσκευασίας εσπεριδοειδών Krop Fruit στην Άρτα.
Εκεί, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης καλωσόρισαν θερμά τους μαθητές και ένας ειδικός ξεναγός τους παρουσίασε τη λειτουργία του εργοστασίου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τα στάδια της επεξεργασίας των πορτοκαλιών, από τη διαλογή και την ταξινόμηση έως τη συσκευασία τους.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία που βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν τη διαδικασία που ακολουθείται από τη συγκομιδή μέχρι τη διάθεση των φρούτων στην αγορά. Τέλος, η εταιρία πρόσφερε στους μαθητές από ένα διχτάκι με πορτοκάλια ως δώρο, αφήνοντας όλους με ένα χαμόγελο και μια γλυκιά γεύση από την επίσκεψη.
Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο οι μαθητές επισκέφθηκαν ένα γήπεδο 5χ5, στους Αγίους Αναργύρους, όπου διασκέδασαν παίζοντας ποδόσφαιρο. Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις!