Ενδοσχολική Επιμορφωτική Δράση

Ιούν 202418

Αντίγραφο του Ενδοσχολική επιμόρφωση

 

Το σχολείο μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Μπαρμπάτση Ιωάννη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό ΠΕ 70/02 ΕΑΕ, πρώην Διευθυντή του  ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Φθιώτιδας, ο  οποίος πραγματοποίησε μια σειρά εισηγήσεων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενδοσχολική επιμόρφωση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας. Οι παρουσιάσεις του κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που είναι κρίσιμα για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη τόσο των δασκάλων όσο και των μαθητών.  Την επιμόρφωση διοργάνωσε η Διευθύντρια του σχολείου και εντάσσεται στο πλαίσιο του ν. 4823/2021, άρθρο 95.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

Εκπαίδευση Ενηλίκων:  Η εισήγηση επικεντρώθηκε στις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, εστιάζοντας στις θεωρίες της Ανδραγωγικής και της Μετασχηματίζουσας Μάθησης.

Κρυφό Αναλυτικό Πρόγραμμα: Αναπτύχθηκε η έννοια του κρυφού αναλυτικού προγράμματος, αναδεικνύοντας τη σημασία των άτυπων και ανεπίσημων μαθησιακών εμπειριών.  Αυτές οι εμπειρίες, αν και συχνά παραμένουν αόρατες ή μη αναγνωρισμένες, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι Απώλειες στη ζωή του παιδιού- Ο ρόλος του δασκάλου στην τάξη: Η εισήγηση αυτή επικεντρώθηκε στις απώλειες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί και αναλύθηκε  ο  κρίσιμος ρόλος του δασκάλου στην παροχή συναισθηματικής υποστήριξης και καθοδήγησης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σημαντική εμπειρία στην προσέγγιση του θέματος, ήταν η ανάλυση  μελέτη περίπτωσης και η συζήτηση που ακολούθησε με  όλους τους εκπαιδευτικούς.

Δυνατότητα συμμετοχής του σχολείου σε εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα: Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα e-Bug, ένα δωρεάν πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πόρους για την προαγωγή της υγείας στα σχολεία.

Στοχεύοντας στη ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:  Η εισήγηση αυτή αφορούσε στις στρατηγικές και τις πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών, βοηθώντας τους να διαχειρίζονται το άγχος και τις προκλήσεις του επαγγέλματος τους.

Αξιολόγηση μαθητών σε ομαδικό επίπεδο: Παρουσίαση περίπτωσης σχολείου, όπου μέσα από συνεργατικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών επιτεύχθηκε  η αποτελεσματική αξιολόγηση όλων των μαθητών.

Προβολή βίντεο:  “Ο καμηλιέρης-Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μία απόφαση”,  ακολούθησε συζήτηση και τέλος, ο εισηγητής  μοίρασε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της δράσης, το οποίο συμπλήρωσαν  όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Οι επιμορφωτικές δράσεις ανέδειξαν τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών για τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Οι εισηγήσεις ήταν εξαιρετικές,  οι γνώσεις και οι εμπειρίες που μοιράστηκε μαζί μας ο κ. Μπαρμπάτσης ήταν πολύτιμες και επιστημονικές, και  έδωσαν νέες προοπτικές  στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον ευγνωμονούμε!

 

image1

image0 1

IMG 3714 image2 1

IMG 3713

 

IMG 3715

 

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενδοσχολική Επιμορφωτική Δράση    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σαν σήμερα

2/8/338 π.Χ: Η Μάχη της Χαιρώνειας
Ο Φίλιππος Β ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων