Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Ο Κηφισός ποταμός: κληρονομιά και προστασία

Ιούν 202414

002 1

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια σημαντική ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την προστασία του πλανήτη μας. Για το σχολικό έτος 2023-2024 το θέμα του εορτασμού  ήταν: «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον – Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ». Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, μέσω της εκπαίδευσης για τα γενικότερα προβλήματα του περιβάλλοντος αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Στο σχολείο μας η Ημέρα γιορτάστηκε στις 12 Ιουνίου, συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και περιλάμβανε μια εμπεριστατωμένη ομιλία και διάδραση από την κ. Κολοβού Στέλλα εκπαιδευτικό, πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Τιθορέας. Η ομιλία επικεντρώθηκε στα εξής σημεία:

  • Η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
  • Αναφορά στο διάφορα οικοσυστήματα της περιοχής μας και εστίαση στον υγρότοπο του Βοιωτικού Κηφισού ποταμού.
  • Παρουσίαση των γεωγραφικών και υδρολογικών στοιχείων, της χλωρίδας, της πανίδας, και της Μυθολογίας  μέσα από χάρτες φωτογραφίες και βίντεο.
  • Ωφελιμιστική και αισθητική αξία του ποταμού, καθώς και θετικές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις όπως τα γεφύρια (παλιά και σύγχρονα).
  • Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ερευνητικά στοιχεία από παλαιότερο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που αφορούσε στη ρύπανση του ποταμού, τις αιτίες και τα αποτελέσματα.
  • Τέλος, έγινε δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν τις εμπειρίες τους, τα συναισθήματά τους, τις ιδέες τους και πρότειναν τρόπους προστασίας του ποτάμιου οικοσυστήματος της περιοχής μας.

Η παρουσίαση συνέβαλε σημαντικά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση θετικών αλλαγών προς τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας τους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Στέλλα για την εξαιρετική παρουσίαση. Πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις στους μαθητές μας και τους ενθάρρυνε να αναλάβουν δράση για την προστασία του Κηφισού ποταμού και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

image3

image2

3qTJJCwV

802kn2yV

WSvxdp9w

 

image0

IHFew2Gq

 

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Ο Κηφισός ποταμός: κληρονομιά και προστασία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σαν σήμερα

6/8/1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο δρόμο των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.
Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στίβου που κατακτά η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1912 και την επιτυχία του Κώστα Τσικλητήρα στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων