Ζωντανή διαδικτυακή περιήγηση στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Μάι 202422
The Hellenic Library of the Onassis Foundation

Εικόνα: wikipedia Ελληνική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ωνάση

 

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη είναι μια ιστορική βιβλιοθήκη. Συνδεθήκαμε σήμερα  και με οδηγό την Υπεύθυνη κ. Γεροντοπούλου κάναμε ένα ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο. «Συναντήσαμε» ιστορίες και σπάνιους θησαυρούς από την αρχή της τυπογραφίας στα χρόνια του Γουτεμβέργιου, την Επανάσταση του 1821, σύμβολα και μυστικά της «Χάρτας του Ρήγα». Ιστορίες καθημερινότητας γραμμένες από Ευρωπαίους ταξιδιώτες που έζησαν για λίγο στην Ελλάδα στα χρόνια εκείνα που διαβάζουμε στα βιβλία της Ιστορίας.

Όλα τα βιβλία που είδαν  τα παιδιά χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, δηλαδή σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Η περιήγηση ήταν ταυτόχρονα και διαδραστική. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Υπεύθυνη, να θέσουν ερωτήματα και να ανακαλέσουν πληροφορίες τις οποίες γνώριζαν μέσα από το μάθημα της ιστορίας.

Η επίσκεψη στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, συνδέοντας τους με την ιστορία μέσω σπάνιων βιβλίων και εκθεμάτων.  Αυτή η επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά, ενίσχυσε τις γνώσεις τους, καλλιέργησε την κριτική τους σκέψη και το σημαντικότερο ενθάρρυνε την αγάπη για τις βιβλιοθήκες και τον κόσμο του βιβλίου.

Ευχαριστούμε την κ. Βίκυ Γεροντοπούλου,  Ιστορικό Επιστήμης και Τεχνολογίας.

3

2

IMG 20240522 102518

1

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις, Φιλαναγνωσία 2023-2024| με ετικέτα , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζωντανή διαδικτυακή περιήγηση στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Translate

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων