Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

Απρ 202415

7CmA5FPE

Στις 3 Απριλίου μετά το Αστεροσχολείο επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο  στην Υπάτη. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε ενδιαφέροντα εκθέματα προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Στο ισόγειο του κτιρίου θαυμάσαμε  την τέχνη των μωσαϊκών,  καθώς  τις μεθόδους και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για την φιλοτέχνηση.  Στον πρώτο όροφο είδαμε την έκθεση με αντικείμενο την παλαιοχριστιανική εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και καθημερινής χρήσης αντικείμενα. Επίσης, εξαιρετικά ήταν τα εκθέματα με θέμα τη νομισματική ιστορία της  περιοχής. Εδώ, τα παιδιά βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα  την  ιδιωτική συλλογή νομισμάτων του Κωνσταντίνου Κοτσίλη. Αξιόλογα και τα γλυπτά στη νότια αίθουσα του ορόφου από τις τοπικές εκκλησίες.

Ήταν μια πολύ καλή εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία για τους μαθητές.  Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αποκομίζοντας σημαντικά γνωστικά οφέλη, αλλά και μια  καλλιτεχνική και αισθητική απόλαυση.

4

Μουσείο 2Μουσείο 1

από κάτω από: Ανακοινώσεις| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Translate

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων