Επιστολή στους γονείς

Αγαπητοί γονείς
Όλοι βιώνουμε την πολύ δυσάρεστη κατάσταση, με τον αναγκαστικό περιορισμό στο σπίτι, την ανησυχία για την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας, με την συνεχή εξάπλωση της επιδημίας. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει. Η ξαφνική, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση διακοπής λειτουργίας του σχολείου, δεν μας έδωσε την δυνατότητα να χαιρετηθούμε μεταξύ μας, ούτε και με τους μαθητές μας. Δεν τους εφοδιάσαμε με εκπαιδευτικό ή άλλο υλικό που θα διευκόλυνε ίσως τα παιδιά και εσάς, κατά την μακρόχρονη όπως προοιωνίζεται παραμονή στο σπίτι. Η σκέψη μας είναι και κοντά μας και ευχόμαστε η ολοήμερη συνύπαρξη με τα παιδιά σας να έχει θετική επίδραση στην συμπεριφορά και στον ψυχικό κόσμο των μαθητών μας.
Θέλοντας να διατηρήσουμε την επαφή με εσάς, αλλά και τους μαθητές μας, για συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και ενίσχυση της συναισθηματικής και ψυχικής επαφής, προσπαθούμε να επιτύχουμε επικοινωνία με διάφορους τρόπους. Η τηλεφωνική επικοινωνία χρησιμοποιείται σχεδόν απ όλους τους εκπαιδευτικούς. Διαδικτυακά όπου υπάρχει δυνατότητα γίνεται προσπάθεια για επαφή. Επί πλέον στην ιστοσελίδα του σχολείου (ειδικο δημοτικο σχολειο λαρισας) εκπαιδευτικοί ανεβάζουν υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των παιδιών. Σίγουρα στη φιλοσοφία λειτουργίας ενός Ειδικού Σχολείου αυτοί οι τρόποι αναγκαίας επικοινωνίας δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την φυσική παρουσία του εκπαιδευτικού, την διαδραστική σχέση, την βλεμματική επαφή και επικοινωνία, την συναισθηματική ενσυναίσθηση, τις πνευματικές και σωματικές ασκήσεις, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τόσα άλλα.
Ευχόμαστε από καρδιάς όλοι με δύναμη και αντοχή να ξεπεράσουμε αυτές τις αναπάντεχα δυσάρεστες καταστάσεις που συμβαίνουν και με υγεία πάλι όλοι να ανταμώσουμε….
Πολλά φιλιά στους μαθητές μας…με αισιοδοξία, πίστη , ελπίδα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση