ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

«ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».

 Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2017 στα πλαίσια της ημέρας ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 3ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας της στ’  τάξης συνοδευόμενοι οι μαθητές από την διευθύντρια του σχολείου κ. Δημητρίου Ελένη την δασκάλα κ. Ντάμπλια Ελένη και την μουσικό κ. Τσιάκα Μαρία..

Οι διευθυντές κ. Θεοχάρης Νίκος και Δημητρίου Ελένη εξήγησαν στους μαθητές με απλά λόγια τι σημαίνει να είσαι «διαφορετικός» και πως μπορούμε να βοηθήσουμε μικροί και μεγάλοι στην ευαισθητοποίηση της διαφορετικότητας. (όλοι είμαστε διαφορετικοί …άλλοι φοράμε γυαλιά άλλοι όχι έχουμε όμως τα ίδια συναισθήματα και την ανάγκη μιας μεγάλης αγκαλιάς

Στη συνέχεια η μαθητική χορωδία του 3ου δημοτικού μας παρουσίασαν τραγούδια σχετικά με μηνύματα για την εν λόγω ημέρα (3 Δεκέμβρη).

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο σχετικό με την αναπηρία με αισιόδοξο μήνυμα ότι με την βοήθεια μας μπορούμε να πετύχουμε το «ακατόρθωτο»

Οι μαθητές πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά στο σχολείο που τα έφτιαξαν  μαζί με τους μαθητές μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη και την αγάπη που έδειξαν στο χώρο μας.

Στους μαθητές παρουσιάστηκε τρόπος εκμάθησης Braille για τυφλούς. Όλα έγιναν σε ένα κλίμα χαρούμενο με πολύ μουσική,  διάθεση προσφοράς και αγάπης.

Φεύγοντας οι μαθητές κεράστηκαν μικρά γλυκίσματα αντάλλαξαν αγκαλιές με τους μαθητές μας.

Έτσι η εκδήλωση έκλεισε με μια ‘’μεγάλη αγκαλιά’’ που χωράει όλους μας, επειδή όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά ίσοι και σε όλους αρέσει και χρειαζόμαστε μια αγκαλιά.

        ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ ‘ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου          ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση