Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Την Παρασκευή 15 του Νοέμβρη 2019 οι μαθητές του σχολείου μας και των δύο Νηπιαγωγείων στα πλαίσια επετείου του Πολυτεχνείου  προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που ούτως ή άλλως είναι πολύ δύσκολο. Στο σχολείο μας ακόμα δυσκολότερο…..

Κάθε 17 Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί στο χώρο του Πολυτεχνείου στον ξεσηκωμό των φοιτητών, της νεολαίας και του Ελληνικού λαού, κατά της δικτατορίας. Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό. Ας σταθούμε και εμείς σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στην μνήμη των αγωνιστών, του Πολυτεχνείου, αναλογιζόμενοι πόσο μεγάλο χρέος έχουμε να διαφυλάξουμε τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν.

Εμείς για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε το πλούσιο υλικό που υπάρχει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ με το χρονικό του Πολυτεχνείου, (ενώ παράλληλα βλέπαμε και το σχετικό υλικό στην οθόνη).  τα τραγούδια, τα βιβλία, που προσφέρονται ακούσαμε το παραλήρημα του Παπαδόπουλου, είπαμε τον όρκο των φοιτητών ,κάναμε κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των ηρώων που έχασαν την ζωή τους, είπαμε τον Εθνικό μας ύμνο και ζωγραφίσαμε για το Πολυτεχνείο.

Τιμή και δόξα στους δημιουργούς του έπους του Πολυτεχνείου. Τιμή και δόξα σ αυτούς που αγωνίστηκαν για να ξανάρθει στην Ελλάδα μας το φως και της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Υπεύθυνοι γιορτής: 1. Κρικρή Παναγιώτα,  2.Κανάκη Μυρσίνη,  3. Κωστοπούλου Ευαγγελία.

   ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση