ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησε την παράσταση της Οδύσσειας της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του Θεσσαλικού Θεάτρου  στην Πινακοθήκη της Λάρισας.

Ο βραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας Αντρέας Φλουράκης επιλέγει το χιούμορ και την μεταφορά του φαγητού. Είναι μια ευφυής επιλογή. ‘Άλλωστε οι μισές περιπέτειες των συντρόφων  προκαλούνται απ΄ την πείνα ή τη λαιμαργία… στη χώρα των Λωτοφάγων, στη χώρα των ιερών μοσχαριών του Ήλιου, στο νησί του Κύκλωπα.  Έτσι ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του αποκτούν οικείες και ανθρώπινες διαστάσεις με τις οποίες μπορούν να σχετιστούν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι που βλέπουν τους πεινασμένους στρατιώτες του Τρωικού πολέμου.

Επτά ηθοποιοί παίζουν πάνω από τριάντα χαρακτήρες, μεταμορφώνονται συνέχεια και μεταμορφώνουν τον πλούσιο σκηνικό χώρο, χρησιμοποιώντας τα σώματα τους και τη φαντασία τους. Η επιτομή του σωματικού θεάτρου στην καλύτερη της σκηνική πραγμάτωση. Έτσι, βοηθούν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές να αναπτύξουν τη δική τους φαντασία και με οδηγό το χιούμορ και την παρωδία να παρακολουθήσουν την υπέροχη αρχετυπική ιστορία της Οδύσσειας.

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου (μια μέρα πριν) παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση της Οδύσσειας  από τους νηπιαγωγούς του σχολείου μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Ήταν μια παράσταση που καθήλωσε τα παιδιά και τους μεγάλους με την απλότητα και εκφραστικότητα παρουσίασης. Η εν λόγω παρουσίαση βοήθησε πολύ και στην κατανόηση της θεατρικής παράστασης της επόμενης ημέρας.

           ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση