ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 γιορτάσαμε την τσικνοπέμπτη ψήνοντας εδέσματα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και βοήθησε πολύ να βάλουμε την ψησταριά στον αύλιο χώρο και να απολαύσουμε την όλη διαδικασία. Ψήστης ο κ. Δικόπουλος Παναγιώτης  και γενικά όποιος είχε την διάθεση να βοηθήσει.

Τα παιδιά έφαγαν με την ψυχή τους  χόρεψαν, γέλασαν, τραγούδησαν.

Κανένας δεν ήθελε να φύγει από το σχολείο εκείνη την ημέρα …..ο αυθορμητισμός η καλή διάθεση και τα χαμόγελα ήταν σε όλους μας κυρίαρχα ……χαρήκαμε πολύ οι εκπαιδευτικοί που βλέπαμε χαρούμενες και ευχαριστημένες φατσούλες.

Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα να δημιουργούμε ξεχωριστές        μέρες με αγάπη και μεράκι.

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της αποκριάς και σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο την έναρξη του καρναβαλιού. Κι αυτό γιατί είναι και η πρώτη μέρα που ο κόσμος μασκαρεύεται και βγαίνει στους δρόμους, συμμετέχει σε πάρτι μασκέ κλπ. Η γιορτή αυτή πήρε το όνομα της από τις λέξεις τσίκνα, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη μυρωδιά του ψημένου κρέατος και από την Πέμπτη μέρα της εβδομάδας. Είναι κατά βάση χριστιανική γιορτή, κάτι σαν γιορτή του κρέατος, και σχετίζεται με τη νηστεία με την έννοια ότι πλησιάζει η μέρα που σταματάει κανείς να τρώει κρέας ενόψει της νηστείας του Πάσχα.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2018

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση