ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ”

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 ομάδα μαθητών μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “το καπλάνι της βιτρίνας”.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία για την συναρπαστική πορεία που ακολουθούν όλα τα ζωντανά πλάσματα, άνθρωποι και ζώα, για να ζήσουν έτσι όπως είναι φτιαγμένα από την φύση: Ελεύθερα. Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία φωτεινή όπως είναι τα καλοκαίρια και σκοτεινή όπως οι δικτατορίες. Μέσα από την αυτοβιογραφική ιστορία της Άλκης Ζέη, από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, ζωντανεύει ένα καλοκαίρι που δεν είναι όπως τα άλλα. Το παιχνίδι και την ανέμελη ζωή των παιδιών θα έρθει να διαταράξει μια πραγματικότητα σκληρή: η επιβολή μιας δικτατορίας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει τη μαγική ικανότητα των παιδιών να παλεύουν με όπλα ανίκητα στις μάχες της ζωής. Η φαντασία και το παιχνίδι, η πίστη και η αθωότητα, η ομορφιά και η ασχήμια του κόσμου χωρίς ψεύτικα φίλτρα και η αλήθεια μέσα από τα μάτια των παιδιών, «φτιάχνουν» ένα ατέλειωτο καλοκαίρι που όλοι μέσα του μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι. Η παράσταση ακολουθεί επί σκηνής το μυστικό δρόμο των παιδιών και του καπλανιού, αλλά και με κινηματογραφικά μέσα ανοίγει ακόμα περισσότερο τη μαγική εκείνη διάσταση που έχει πάντα η οπτική γωνία των παιδιών και η χωρίς όρια φαντασία τους. Ίσως γιατί όταν όλοι επιστρέφουμε εκεί, μπορούμε να είμαστε Ελεύθεροι.

Η διεύθυνση και το προσωπικό το σχολείου μας εύχεται να έχει μεγάλη επιτυχία η παράσταση επί σκηνής και ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους για την ευγενική τους πρόσκληση.

IMG 7790

IMG 7772

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση