Δημιουργήματα!

Όταν πεινάμε, αναζητάμε τροφή! Θέλουμε να φτιάξουμε φαγητό!

Όταν βαρεθούμε αναζητάμε μια διέξοδο. Θέλουμε να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να κατασκευάσουμε!

Όταν λερώσουμε, θέλουμε να καθαρίσουμε και να τακτοποιήσουμε!

Από τις ανάγκες που έχουμε εμείς οι άνθρωποι, προκύπτει και η τάση μας για έκφραση, επικοινωνία και δημιουργία! Η δημιουργική απασχόληση στο σχολείο μας παίρνει ποικίλες μορφές! Όλες όμως καταλήγουν σε αυτό που ονομάζουμε “καλλιτεχνία”, γιατί ό,τι φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά, εμπεριέχει μεράκι και αγάπη!

Κι όπως λένε οι σοφοί, “όποιος εργάζεται με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά, λέγεται καλλιτέχνης”!

Το συμβολικό παιχνίδι, οι ζωγραφιές και οι κατασκευές μας! Μας μαθαίνουν πώς να ασκούμε τη φαντασία μας, να χρησιμοποιούμε τα διάφορα υλικά (μαρκαδόρους,πινέλα, μπογιές, χαρτιά μολύβια, ψαλίδια, κόλλες) και τα αντικείμενα της καθημερινότητας, αλλά και πώς να καμαρώνουμε για τα δημιουργήματά μας!

                 

Οι μαγειρικές μας! Μας επιτρέπουν να δημιουργούμε νόστιμα και όσο γίνεται υγιεινά παρασκευάσματα! Όχι μόνο μας κρατάνε απασχολημένους, μαθαίνουμε να δουλεύουμε σε συνεργασία με άλλους, να βοηθάμε, να μαθαίνουμε υλικά, σκεύη, μικρές χρήσιμες πληροφορίες, να αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας και να αποκτάμε επιπλέον δεξιότητες, να εφαρμόζουμε μαθηματικές έννοιες μετρώντας και μεριδοποιώντας, να παίρνουμε τη δουλειά μας στο σπίτι και να φέρνουμε κι εμείς προτάσεις, να εκτελούμε μικρές ασκησούλες από κάθε συνταγή και στο σπίτι! Και φυσικά να νιώθουμε ικανοί και περήφανοι για τα δημιουργήματά μας!

          

Οι πολλαπλές χρήσεις των προσωπικών μας αντικειμένων και χώρων, απαιτούν καθαριότητα και τάξη! Βοηθάμε να διατηρούμε τα πράγματά μας και το σχολικό περιβάλλον ως ένα υγιές πλαίσιο εργασίας!