ΕΝΑ αστέρι ΜΙΑ ευχή!

Στα πλαίσια της ετήσιας καμπάνιας που πραγματοποιείται από την https://makeawish.gr/ το σχολείο μας, θέλησε να συμμετάσχει με μεγάλη αγάπη και έννοια, δημιουργώντας το δικό του αστέρι.

Τα υλικά ήταν απλά! Χρυσό χαρτί, κορδέλες και λίγη μαγική χρυσόσκονη! Η αξία όμως της ευχής είναι τεράστια!!!

Όλα τα παιδιά του σχολείου, ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ΥΓΕΙΑ σε όσους φίλους μας αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες και παραμένουν σε ειδικές δομές θεραπείας και στήριξης μακριά απ’ το σχολείο…

Σας στέλνουμε την πιο ζεστή αγκαλιά μας!!!

   

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

IMG_20201113_080608

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού είναι Δημόσια Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Ανήκει στο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπάγεται στο 1ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και το προσωπικό του για το τρέχον σχολικό έτος (2020-21) αποτελείται από:

  1.  Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής
  2.  Εκπαιδευτικό Μουσικής Αγωγής
  3.  Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (Κοινωνικό Λειτουργό, Φυσικοθεραπευτή)
  4.  Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό  
  5.  Λοιπό Βοηθητικό Προσωπικό (Καθαρίστρια, Οδηγό-Συνοδηγό σχολικού λεωφορείου).

Σκοπός του σχολείου είναι, μέσα από προγράμματα και μεθόδους, η ολόπλευρη και αποτελεσματική ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών – μαθητριών του σε γνωστικό και πρακτικό τομέα. Η αλληλοαποδοχή μεταξύ των μελών του εντός και εκτός σχολείου καθώς και η ένταξη στο κοινωνικό σύνολο και στην παραγωγική διαδικασία.

Σημαντική, πέρα από τη θέληση και το όραμα των άμεσα εμπλεκομένων, αποτελεί η συμπαράσταση της πολιτείας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Η Στοργή» αλλά και η αγάπη της κοινωνίας του Αλμυρού καθώς βοήθησαν στο να ξεχωρίσει σε προγράμματα, δράσεις και υλικοτεχνική υποδομή.

Επόμενος στόχος, η διεύρυνση και ενίσχυση της μικρής μας ομάδας με ένα ανοιχτό σχολείο προς όλους κι για όλους!