4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αύριο Παρασκευή 29/9/2017, το σχολείο μας θα επισκεφθεί τους χώρους του ΕΑΚ Αγάλεω, όπου οι μαθητές θα υλοποιήσουν με τη συνδρομή του Γυμναστή και των Εκπαιδευτικών του σχολείου διάφορα αθλητικά δρώμενα στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, τίτλο “Αθλούμαι-Χαρά-Ζω το Μέλλον”.

Οι μαθητές τη μέρα αυτή θα φοράνε αθλητική  περιβολή, καπέλο και θα έχουν μαζί τους μπουκαλάκι νερό.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ. Το προσωπικό του σχολείου μας σας εύχεται ολόψυχα μια όμορφη και δημιουργική χρονιά!

Το προσωπικό του σχολείου μας

Δ/ντής:    Στεφανόπουλος Ευάγγελος

Υ/ντής:    Γαρυφαλλής Παντελής
 
Ε.Ε.Π.
Ψυχολόγος:                    
Κοιν. Λειτουργός:           Φραγκούλη Έλλη
Σχολ. Νοσηλεύτρια:       Κώστα Ελευθερία
Λογοθεραπεύτρια          
Εργοθεραπεύτρια          
 
Εκπαιδευτικοί Υπεύθυνοι Τμημάτων
Βόλτση Θεοδώρα                               
Γεωργακοπούλου Ματούλα                
Λύκου Αργυρώ
Καρβέλη Γιούλη                                 
Τυμπακιανάκη Βαγγελιώ                   
Ζαρρή Βάσω                                     
Μουστρή Αδαμαντία                         
Γούση Ντίνα                                     
Γαρυφαλλής Παντελής                     
Κουκουτσελίδου Καίτη
     Κοκοτσάκη Χρύσα
Γυπαράκης Γιώργος
Αποστολακόπουλος Χαράλαμπος    Γυμναστής
 
Ε.Β.Π.
Κουρνιάτη Μαρία
Τζανακάκη Μελίνα
 
 

Ιστορία του σχολείου μας

 Το σχολείο μας ιδρύθηκε ως 2/θέσιο το 1983 και στεγάστηκε για μια πενταετία (1983-1988) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

    Το 1987 προάχθηκε σε 6/θέσιο και το 1988 μεταστεγάστηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω όπου και λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
    Χωροταξικά εξυπηρετεί του δήμους Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.
    Η συστέγαση με τα παραπάνω Δημοτικά Σχολεία ήταν και είναι προσωρινή (και λύση ανάγκης), ώσπου να βρεθεί ή να χτιστεί σχολικό κτίριο που θα καλύπτει πλήρως τη λειτουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου Ειδικής Αγωγής.
    Σήμερα το σχολείο μας λειτουργεί ως 11/θέσιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίας να μην επαρκούν. Ακόμα, η έλλειψη χώρου έχει ως συνέπεια τη στέρηση από το σχολείο μας να λειτουργήσει και τμήμα Ολοήμερου Σχολείου, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών και των γονέων. Επίσης, η υπάρχουσα κτιριακή υποδομή υπολείπεται των αναγκών και συγκεκριμένα εργαστηρίου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ψυχολόγου, Κοινωνικής Λειτουργού, Σχολικής Νοσηλεύτριας, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή), αλλά και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και Φυσικής Αγωγής.
    Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, με την αριθμ. 11/30-4-2014 Πράξη ζητά τη μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο του πρώην 15ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, το οποίο από το 2011 παραμένει κενό.
    Με την αριθμ. 248/13-11-2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω αποφασίστηκε η μεταστέγαση του Σχολείου μας στο παραπάνω κτίριο.