Αρχεία για Απρίλιος 2024

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί Σχολείου μας επισκεφτήκαμε την έκθεση Ζωγραφικής “Σύνδεση” Λευκάδας Ιαπωνίας. Τα έργα της έκθεσης ζωγράφισαν οι μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων Νυδριού, Μεγανησίου και Βασιλικής με την καθοδήγησης του εκπαιδευτικού των Εικαστικών Φίλιππου Σκλαβενίτη ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της έκθεσης. Οι δημιουργίες των μαθητών/τριων και συνολικά η Έκθεση […]

Διαβάστε περισσότερα 21 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Λευκάδα. Ο Προϊστάμενος  του ΚΕ.ΠΕ.Α Λευκάδας κος Οδυσσέας Σαββίδης μας ξενάγησε στα Ιβάρια, μας έδωσε σημαντικές  πληροφορίες για τους υδροβιότοπους καθώς και για τους ανεμόμυλους της περιοχής. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Διαβάστε περισσότερα 21 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Μεγανήσι – Κάλαμος

Την Τρίτη 9 Απριλίου το Δημοτικό Σχολείο Καλάμου επισκέφτηκε το σχολείο μας! Οι μαθητές/τριες  των δύο σχολείων γνωρίστηκαν, έπαιξαν και έγιναν φίλοι! Ευχαριστούμε πολύ την δασκάλα κυρία Χρύσα για την επίσκεψη αυτή!

Διαβάστε περισσότερα 18 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Η 4η Απριλίου, είναι η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας στα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές/τριες του σχολείου με την βοήθεια του Εικαστικού Φίλιππου Σκλαβενίτη έκαναν κολάζ με φιγούρες ζώων. Ζωγράφισαν τα πρόσωπά τους με ειδικά χρώματα και μερικοί έφεραν τα κατοικίδια τους δίνοντάς μας πληροφορίες γι’ αυτά!

Διαβάστε περισσότερα 8 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 οι μαθητές των Ε΄ & Στ’ τάξεων σε συνεργασία με τις δασκάλες Πανωραία Μάντζαρη και Θεοδώρα Κολιού πραγματοποίησαν στην αυλή του σχολείου το πείραμα του Ερατοσθένη. Το πείραμα αυτό συγκαταλέγεται στα 10 πιο όμορφα επιστημονικά πειράματα στην ιστορία της Φυσικής. Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος κατόρθωσε να υπολογίσει την περιφέρεια της Γης […]

Διαβάστε περισσότερα 2 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση