Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2023

Ιούλ 20232
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Δημητσάνας η Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κκ Νικηφόρου.
Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων αρχικά στον ανδριάντα του Γρηγορίου Ε΄ και στη συνέχεια στο μνημείο των Ηρώων στην πλατεία, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,των εκπροσώπων Συλλόγων και Σωματείων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας.Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου κ. Σταυρούλα Λαγού. Ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με παρέλαση των μαθητών και μαθητριών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά. Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!!

48101423182241 3 5 6 7 11 12 13 15 16 17 19 20 21 22 25 26

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2023    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Από το 1764 ιδρύθηκε στη Δημητσάνα το Φροντιστήριο Ελληνικών Γραμμάτων, γνωστό ως σχολή της Δημητσάνας. Ο χώρος αυτός αποτέλεσε βασικό κέντρο παιδείας της περιοχής. Από τη σχολή της Δημητσάνας αποφοίτησαν 8 πατριάρχες και 70 ιεράρχες, οι οποίοι προετοίμασαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ανάμεσά τους ο Γρηγόριος ο Ε’, ο Παπαφλέσσας και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Στον ιστορικό αυτόν χώρο συστεγάζονται σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δημητσάνας (κοινή είσοδος, κοινός προαύλιος χώρος). Στο ίδιο κτίριο εδράζεται και η ιστορική Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, στην οποία λειτουργεί και μουσείο, με εθνικά κειμήλια, όπως η λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος γεννήθηκε στη Δημητσάνα.

Το Σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της τοπικής κοινότητας δίπλα από το εμβληματικό ρολόι, σήμα κατατεθέν του τόπου, και το Δημαρχείο του Δήμου Γορτυνίας. Απέναντι από το Σχολείο βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής. Το προαύλιο της Σχολικής Μονάδας είναι κοινόχρηστος χώρος με την Εκκλησία και τη Βιβλιοθήκη. Το Σχολείο μας λειτουργεί ως 3/θεσιο και το σχολικό έτος 2024-2025 φοιτούν σε αυτό 34 μαθητές/τριες από τη Δημητσάνα και από τις τοπικές κοινότητες  Μελισσόπετρας, Ράφτη, Καρκαλούς, Ζυγοβιστίου και Στεμνίτσας. Το Σχολείο διαθέτει σύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο ΤΠΕ.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων