Στο σχολείο μας, τιμήσαμε την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με μια σειρά από δράσεις που στόχο είχαν να ευαισθητοποιήσουν και να μεταφέρουν το μήνυμα της αποδοχής, του σεβασμού και της ενότητας.
Τα παιδιά της Α’ τάξης δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο, μέσα από το οποίο μίλησαν για τον σχολικό εκφοβισμό και έδειξαν πως η καλοσύνη και η συνεργασία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι μαθητές της Β’ τάξης συζήτησαν για το θέμα, αντάλλαξαν απόψεις και αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους μέσα από αφίσες γεμάτες μηνύματα ενάντια στη βία. Αντίστοιχα, οι μαθητές της Γ’ τάξης σχεδίασαν τις δικές τους αφίσες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για ένα σχολείο χωρίς φόβο. Τα παιδιά της Δ’ έφτιαξαν αφίσες αλλά και ζωγραφίσανε τις “ψυχές” τους κ έπειτα τις τσαλακώσανε για να δείξουν τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού.
Όλο το υπόλοιπο σχολείο συμμετείχε σε ποικίλες δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης μεταξύ των μαθητών. Η κορύφωση της ημέρας ήρθε όταν όλοι μαζί, στην αυλή του σχολείου, σχηματίσαμε με τις τσάντες μας τη φράση “Όχι στη Βία”, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους.
Μέσα από αυτές τις δράσεις, οι μαθητές κατανόησαν τη σημασία της φιλίας, της στήριξης και της δύναμης που έχει η φωνή μας όταν είναι ενωμένη απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού. Γιατί ένα σχολείο χωρίς βία είναι ένα σχολείο όπου όλοι μπορούν να νιώθουν ασφαλείς και χαρούμενοι!
Αφήστε μια απάντηση