E TWINNING : “EXCHANGE OF CHRISTMAS CARDS”

αρχείο λήψης

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “e Τwinning”  -η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης-  που αποτελεί πρωτοβουλία της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, συνεργάζονται για την υλοποίηση «eTwinning» έργων με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.).το σχολείο μας σχεδίασε και υλοποίησε  το έργο  “EXCHANGE OF CHRISTMAS CARDS” μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform-ESEP1»

Στόχος ήταν οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και συνεργατικές τους δεξιότητες καθώς να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς αλλά  και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Στα πλαίσια του έργου αυτού οι μαθητές κλήθηκαν να φτιάξουν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές (π.χ. κάρτες από ανακυκλωμένα υλικά κ.λπ.) και να τις στείλουν σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία με παραδοσιακό ταχυδρομείο. Οι ευχές ήταν  γραμμένες στα αγγλικά και στη μητρική γλώσσα των παιδιών.

Παράλληλα έπρεπε να περιγράψουν με λίγα λόγια ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο από την περιοχή τους καθώς και να τραγουδήσουν  στους μαθητές των άλλων σχολείων χριστουγεννιάτικα κάλαντα ή  τραγούδια των περιοχών τους  δημιουργώντας συνεργατικά με τα άλλα σχολεία δύο (2) e books.

Στο έργο συμμετείχαν  εταίροι από δύο (2) σχολεία της Ιταλίας ,από δύο( 2) σχολεία της Ισπανίας, ένα( 1 )από την Τουρκία, ένα (1) από την Πολωνία,  ένα( 1 )από την Εσθονία , τέσσερα( 4) δημοτικά από την Ελλάδα και  δύο (2 )νηπιαγωγεία  επίσης από την Ελλάδα.

Τα παιδιά με ενθουσιασμό επιδόθηκαν στην κατασκευή καρτών με καταπληκτικά αποτελέσματα. Όταν τις ολοκλήρωσαν τις μοίρασαν σε φακέλους, πήγαν στο ταχυδρομείο και τις έστειλαν σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία, περιμένοντας με ανυπομονησία να παραλάβουν κι αυτά κάρτες από τα άλλα σχολεία.

Και όταν οι φάκελοι με τις κάρτες από τα άλλα σχολεία έφθασαν τελικά και σε μας, τα παιδιά με ενθουσιασμό άνοιγαν τους φακέλους και επεξεργάζονταν τις κάρτες διάβαζαν τις ευχές και τις όποιες άλλες πληροφορίες ανέφεραν τα άλλα παιδιά.
Με τις κάρτες που παρέλαβαν έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων τις μοιράστηκαν μεταξύ τους ως ενθύμιο για τη συμμετοχή τους στο έργο.

Ο ενθουσιασμός τους μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν συμπληρώθηκαν τα e books από όλα τα σχολεία και άρχισαν να τα ξεφυλλίζουν, διαβάζοντας για τα έθιμα των άλλων περιοχών και ακούγοντας τα κάλαντα και τα τραγούδια που τραγούδησαν οι μαθητές των άλλων σχολείων, νιώθοντας και αυτά μέλη αυτής της  μεγάλης παρέας .

Τέλος συμμετείχαν όλοι σε μια χριστουγεννιάτικη δημοσκόπηση.

Παρακάτω παραθέτουμε υλικό που παρήχθη κατά την υλοποίηση του έργου:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ e-book: Christmas Songs and Carols

https://read.bookcreator.com/p3GuuYrD3BXsqk2AAXaCAhCAl243/UyQrCM8YRN6lIBjAjpuJkw

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ e-book: Christmas Customs

https://read.bookcreator.com/p3GuuYrD3BXsqk2AAXaCAhCAl243/v-rur15_TKCH-uhLBUmAsg

ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ padlet:

https://padlet.com/betant67/exchange-christmas-cards-v1tphvh23idx7ol7

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ photo collage:

KOLAZ KARTES

 

0001 2
ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ…

0001

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

7

34

Οι κάρτες έτοιμες προς αποστολή…

 

 

1703607510770
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ…

1703607510760 1703607510753

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα …

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα οι μαθητές του σχολείου μας έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην πλατεία του χωριού  στα πλαίσια των  εκδηλώσεων που είχε οργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

1703598397782    1703598397779

Έφτασαν Χριστούγεννα με γέλια και χαρές ….

   Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, στην οποία συμμετείχε και το Νηπιαγωγείο,  παρουσία γονέων, συγγενών αλλά και πολλών κατοίκων  του χωριού  .

Τα παιδιά με κέφι και ζωντάνια  έψαλλαν τα κάλαντα, έπαιξαν θεατρικά σκετς, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και  καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Οι μικροί μαθητές αναβίωσαν χριστουγεννιάτικα έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας , ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές έπαιξαν το θεατρικό έργο ” Ο Νέος Χρόνος που δεν ήθελε να έρθει στη Γη”, προσπαθώντας μέσα από αυτό το έργο να περάσουν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ  το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που είναι η προσφορά και η αγάπη στο συνάνθρωπό μας

Μετά το τέλος της γιορτής ο σύλλογος γονέων τους μοίρασε δώρα  και όλοι μαζί απολαύσαμε τα κάθε λογής γλυκίσματα  που είχαν ετοιμάσει  οι γονείς.

                              ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

1703274922496

1703274757949

1703357831977

1703275430189

1703275055389

 

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων…

Την Πέμπτη 21/12/2023 οι μαθητές της Γ΄,Δ΄,Ε΄& ΣΤ΄ επισκεφθήκαν  το Γυμνάσιο Δάφνης για να παρακολουθήσουν εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  υπήρξε ζωντανή σύνδεση με την κ. Βίβιαν  Στεφάνου , ηρωίδα του βιβλίου << Το κορίτσι της Στάχτης>>, η οποία την περίοδο εκείνη ήταν  πέντε (5) χρονών και  διηγήθηκε στα παιδιά  τα γεγονότα της εποχής εκείνης, μεταφέροντάς τους  τις σκέψεις  και  τα συναισθήματά της .

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές του Λυκείου Δάφνης.

 

1703263949611

 

1703263860698 2 1

 

 

Στολισμός δέντρου και χριστουγεννιάτικο παζάρι στο χριστουγεννιάτικο χωριό…

Την Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου 2023  οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν την κεντρική  πλατεία της Δάφνης, όπου  είχε στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό  από το Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δάφνης υπό την Αιγίδα του  Δήμου  Καλαβρύτων  και σε συνεργασία με τα σχολεία Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, προκειμένου να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους    με στολίδια που είχαν κατασκευάσει μόνα τους.

 


0001 6

 

1702904240206 1702904240212

 

1702904357944
Τα στολίδια μας…

 

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου συμμετείχαν με χριστουγεννιάτικο παζάρι στη  φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου χωριού.

Οι μαθητές μας όλες τις προηγούμενες μέρες με κέφι, μεράκι και πολύ φαντασία επιδόθηκαν στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών αλλά και άλλων κατασκευών  μέσα από τα οποία θέλησαν να περάσουν μηνύματα αλλά και να μοιράσουν τις ευχές τους στους επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου χωριού, περιμένοντας πώς και πώς τη στιγμή που θα βρεθούν  πίσω από το πάγκο προκειμένου  ξεκινήσει η  διαδικασία της αγοροπωλησίας, αφού πρώτα τα είχαν κοστολογήσει μόνα του.

Και όταν ήρθε η στιγμή τα κουβάλησαν ενθουσιασμένα από το σχολείο στην πλατεία,  τα τοποθέτησαν στον πάγκο τους, στηθήκαν πίσω από  αυτόν και ξεκίνησε η διαδικασία της αγοροπωλησίας. Στο παιχνίδι μπήκαν και «οι πελάτες», που άρχισαν τα παζάρια μαζί τους και το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι να ξεπουλήσουν .

Στο τέλος ικανοποιημένα  που κόποι τους ευοδώθηκαν καταμέτρησαν τα  έσοδά τους.

Αξίζει  σε όλα τα παιδιά ένα μεγάλο μπράβο για την πολύ ωραία προσπάθεια τους αλλά και για τον τρόπο που συνεργάστηκαν μεταξύ τους μικρά και μεγάλα  προκειμένου να φέρουν σε πέρας την όλη διαδικασία.

0001 8
Κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους…

17029043579261702911751595

0001 5
Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι…

 

 

1702911984236 11702904240197

 

Μάθημα Ζωής από το ΕΚΑΒ Πάτρας…

Την Παρασκευή 17  Δεκεμβρίου  2023 το σχολείο μας  είχε την τιμή να υποδεχθεί εκπαιδευτές από το  ΕΚΑΒ  Πάτρας  με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών μας στις πρώτες βοήθειες.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν μέσα στη σχολική τους τάξη μία αξιόλογη, σημαντική και βιωματική ενημέρωση πρώτων βοηθειών αλλά και την επίδειξή τους.

Πιο συγκεκριμένα  οι εκπαιδευτές – διασώστες  έδειξαν στα παιδιά τη δράση του απινιδωτή και τη μέθοδο καρδιοπνευμονικής ανάνηψης ΚΑΡΠΑ στην οποία ενεπλάκησαν  ενεργά και οι μαθητές .

Στη συνέχεια έδωσαν  στα παιδιά συμβουλές  πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις πνιγμού, αιμορραγίας και γενικά περιστατικών που είναι αναγκαία η άμεση μεταφορά του ασθενή στο νοσοκομείο.

Στο τέλος οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου.

Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα και με χαρά και ενδιαφέρον εφάρμοσαν ό,τι τους ζητήθηκε.

Ήταν ένα σημαντικό μάθημα ζωής για τους μαθητές μας .

Ευχαριστούμε πολύ τους Εκπαιδευτές – Διασώστες του  ΕΚΑΒ για την υπέροχη παρουσίαση.

1702650182044

1702650182042

1702650182039

1702650277722

 

Make-A-Wish – Μοιραζόμαστε τη δύναμη μιας ευχής…

 Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Το σχολείο μας  και  φέτος  στηρίζει την προσπάθεια  της   μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Make A Wish». Οι μαθητές  με το μικρό χρηματικό ποσό των 2 ευρώ συμβάλλουν ώστε παιδιά με σοβαρές παθήσεις να πραγματοποιήσουν μια ευχή, η πραγματοποίηση της οποίας θα τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν τον μεγάλο αγώνα ζωής που κάνουν.

Παράλληλα σχεδιάσαμε  το δικό μας αστέρι ευχής  προκειμένου τα παιδιά  να εκφράσουν  τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς συμμετέχοντας παράλληλα και στο διαγωνισμό του Make-A-Wish.

1702662210141

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας με Αρ. Πρώτ. : Φ.2.1/ΜΓ/68152/126587/Δ7

                              

                                                            ” Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις.”                 channels4 profile

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία…

Το σχολείο μας   την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με αφορμή την  ‘’ Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ΄΄ πραγματοποίησε  δράσεις προκειμένου οι μαθητές  να ενισχύσουν  την  ενσυναίσθησή τους  και να μπορέσουν  βιωματικά να κατανοήσουν την έννοια   της  αλληλεγγύης,  της υποστήριξης και της αλληλοβοήθειας.

Έτσι στα πλαίσια του μαθήματος   της Φυσικής Αγωγής  και υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κ. Πλασσαρά  Δήμητρας τα παιδιά κυριολεκτικά κλήθηκαν να ‘’μπουν στα παπούτσια ‘’ ενός παιδιού με αναπηρία.

Κάθε δραστηριότητα έκρυβε και ένα motto πίσω της.

Αν μου κρατάς το χέρι και βλέπεις μόνο εσύ, τότε βλέπουμε και οι δυο ΄΄. Σε ζευγάρια με δεμένα μάτια ο ένας από τους δυο έτρεξαν δρόμο 50 μέτρων

Αν ήμουν στη θέση σου θα ήθελα κι εγώ να βάλω γκολ’’. Εκτέλεσαν πασούλες και σουτάκια ποδοσφαίρου με λυγισμένο το ένα πόδι και κινητικές δεξιότητες καλαθοσφαίρισης έχοντας δεμένο το ένα τους χέρι.

Μπορούμε να βρούμε τρόπο να παίξουμε όλοι μαζί για να μη νιώθω διαφορετικός’’ Με αυτοσχέδιο ‘’φιλέ’’-σχοινί  τα παιδιά έπαιξαν καθιστή πετοσφαίριση (βόλεϊ).

Στο τέλος μοιράστηκαν σκέψεις και  συναισθήματα και δημιούργησαν αφίσα με ψηφιακά εργαλεία.

Στόχος των  παραπάνω δραστηριοτήτων ήταν να κατανοήσουν όλοι  οι μαθητές του σχολείου μας, την αναγκαιότητα της αποδοχής της διαφορετικότητας, τη συμπερίληψη, και  το δικαίωμα  όλων των παιδιών χωρίς διάκριση στις ικανότητες ,στο παιχνίδι .Τέλος, να διαμορφώσουν τέτοιες συμπεριφορές ώστε  μελλοντικά να είναι περισσότερο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

 

 

1701980115632                                  1701980023424 1701979886120

1701979813667