Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κυρία Σωτηρία Μιχαηλίδου για να μας παρουσιάσει το βιβλίο της “Ο Αστέρης ταξιδεύει στο διάστημα”. Οι μαθητές άκουσαν ένα απόσπασμα από το βιβλίο και παρακολούθησαν τη δραματοποίησή του μέσα από το κουκλοθέατρο που είχε ετοιμάσει η συγγραφέας. Η κυρία Σωτηρία με αφορμή το βιβλίο της μίλησε στους μικρούς μαθητές για το διάστημα και για διάφορες ορολογίες σχετικά με αυτό. Στη συνέχεια χόρεψαν τραγούδια και έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με τους πλανήτες. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά, εφόσον κατέκτησαν νέες γνώσεις για το διάστημα και τους πλανήτες, τόσο μέσα από το βιβλίο, όσο και μέσα από τις παιγνιώδεις δραστηριότητες της συγγραφέως.
Μηνιαία αρχεία: Φεβρουάριος 2026
Υπαπαντή
Η Εκκλησία μας στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου, αλλά ταυτόχρονα υμνείται και η Παναγία , η οποία ως μητέρα οδηγεί το θείο Βρέφος στο ναό του Κυρίου. Για αυτό την ίδια μέρα τιμώνται όλες οι μητέρες που οδηγούν τα παιδιά τους στο δρόμο του Χριστού. Καθώς λοιπόν η μέρα αυτή είναι η Θρησκευτική Γιορτή της μητέρας , οι μαθητές έφτιαξαν κάρτες για να τις προσφέρουν στις μαμάδες τους.
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών
Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου, συνοδεία των εκπαιδευτικών πήγαν στην εκκλησία του χωριού, όπου και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία. Ακολούθησε αρτοκλασία και στη συνέχεια τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο. Εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τη ζωή και τη δράση των Τριών Ιεραρχών και έφτιαξαν κάρτες.
Ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων
Στα πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, το σχολείο μας την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 διοργάνωσε σειρά δράσεων προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι μαθητές σχετικά με τα φρικτά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη μαρτυρική πορεία των Εβραίων. Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ενημερωτικές συζητήσεις και παρουσιάσεις και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο. Μέσω των δράσεων αυτών προωθήθηκαν αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Διαδικτυακή ημερίδα- CSI Institute
Την Πέμπτη 14-01-2026, οι μαθητές της Ε΄ και της Στ ΄είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μία παρουσίαση διάρκειας μίας ώρας με τίτλο: ”Οι 10 κανόνες του Διαδικτύου”. Μερικά από τα θέματα που θίχτηκαν από την ψυχολόγο κ. Κίννα Ευθυμία ήταν τα εξής:
-
Προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου
-
Εθισμός στο διαδίκτυο
-
Επικίνδυνα challenges
-
Διαδικτυακός Εκφοβισμός











