Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Ο ρόλος της Κυνουρίας στην επανάσταση του 1821»

Στα πλαίσια της επετείου των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821, η Δ΄ τάξη του Σχολείου μας υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα » Ο ρόλος της Κυνουρίας στην επανάσταση του 1821″. Οι μαθητές αφού επισκέφτηκαν την ιδιαίτερη πατρίδα τους (χωριό τους), παρουσίασαν τοπικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο της επανάστασης. Η όλη προσπάθεια αποτυπώθηκε σε ένα μεγάλο βίντεο που μοιράστηκε στους μαθητές κι ένα δείγμα του οποίου παραθέτουμε εδώ.

Οι Ε’ Τάξη και Στ’ Τάξη συμμετέχουν στον διαγωνισμό «1821 ΜΕΤΡΑ ΣΕ 200 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ»

Στα πλαίσια του διαγωνισμού για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου, το σχολείο μας έλαβε μέρος με δυο ομαδικές συμμετοχές των Ε΄και Στ΄τάξεων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκαν στις 25 Ιουνίου, η Ε’ τάξη κατέλαβε την 5η θέση και η Στ΄τάξη την 11η θέση ανάμεσα σε 35 ομαδικές συμμετοχές Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021



Λήψη αρχείου

Κ.Υ.Α. Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.27707/05-05-2021 «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό….»



Λήψη αρχείου

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου  έως 20  Μαρτίου 2021, σύμφωνα με το  αριθμ. Φ.6/22511/Δ1/25-02-2021   έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο οποίο ορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής, που είναι τα εξής:

1.Αίτηση Γονέα/Κηδεμόνα.

2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία δεν απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του πληροφορικού συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.

3. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

4.Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή.

5.Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (π.χ. έντυπο φορολογικής δήλωσης, λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο οικίας ή άλλο έγγραφο).

6.Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου, το οποίο διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από τα νηπιαγωγεία με τη λήξη διδασκαλίας των μαθημάτων. Έως τότε οι γονείς-κηδεμόνες προσκομίζουν Βεβαίωση Φοίτησης, από το αντίστοιχο νηπιαγωγείο.

Τα όρια της σχολικής περιφέρειας του 10/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άστρους ορίζονται σύμφωνα με τη με αριθ. Φ.2.1/1709/26-03-2018, ΑΔΑ: Ω5ΘΒ4653ΠΣ-ΓΣΩ Απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ/νσης Π.Ε. Αρκαδίας και είναι τα εξής:

  •   Το τμήμα της πόλης του Άστρους (Δ.Κ. Άστρους) το οποίο ορίζεται Βόρεια: από τα όρια της πόλης του Άστρους (Δ.Κ.Άστρους), Δυτικά: από τα όρια της πόλης του Άστρους (Δ.Κ. Άστρους), Ανατολικά: Από το σημείο τομής της Επαρχιακής Οδού Άργους-Άστρους με την Περιφερειακή Επαρχιακή Οδό Άστρους-Λεωνιδίου έως τη διασταύρωσή της με την Επαρχιακή Οδό Άστρους-Παραλίου Άστρους, τη βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Νικολάου, τη βόρεια πλευρά της οδού Κυριακού, έως τη διασταύρωση Αγίου Κων/νου, την δυτική πλευρά της οδού Πανούκου έως τη γέφυρα Μελιγούς του ρέματος Γιοτσαλίτη (όρια της Τ.Κ. Μελιγούς) και νότια το βόρειο τμήμα του ρέματος Γιοτσαλίτη (όρια της Τ.Κ. Μελιγούς) έως τα όρια της πόλης του Άστρους (Δ.Κ. Άστρους) προς τα δυτικά.
  •   Ο Συνοικισμός Αγίου Ιωάννη.

Για τις εγγραφές μπορούν να προσέρχονται οι γονείς κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή του Σχολείου στο τηλέφωνο 2755022342

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνω ότι με απόφαση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, λόγω κακοκαιρίας. Συνεπώς θα ακολουθήσουμε το απογευματινό πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που εφαρμόζαμε όταν τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω κορωνοϊού (14:10 έως 17:20). Για υπενθύμιση θα σας σταλεί το πρόγραμμα από τους υπεύθυνους δασκάλους των τάξεων.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κόσυβας Βασίλειος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα, 18-01-2021, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών με σχετική απόφαση του οικείου Δημάρχου και θα λειτουργήσει με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύμφωνα με την 120126/ΓΔ4/ 12.09.2020 ΚΥΑ (Β’ 3882) και την 131451/ΓΔ4/30.09.2020) ΥΑ (Β’ 4264). Επομένως, από τις 14.10 μέχρι τις 17.20 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω Webex, σύμφωνα με το πρόγραμμα της σημερινής μέρας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κόσυβας Βασίλειος

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι τοποθετήθηκε στο σχολείο μας σχολική ψυχολόγος, η κα. Σκαρπέλου Μαίρη, με βασική αρμοδιότητα την ψυχοκοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας. Η κα. Σκαρπέλου θα βρίσκεται στη σχολική μας μονάδα κάθε Τρίτη από  08:00 έως 14:00, οπότε και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της, αρχικά τηλεφωνικά στο τηλέφωνο του σχολείου, 2755022342.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κόσυβας Βασίλειος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνω ότι από αύριο Τρίτη, 17-11-2020, ξεκινά η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αναλυτικά για αύριο θα γίνει μια πρώτη τηλεδιάσκεψη από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κάθε τάξης στις 14:30 όπου θα δοθεί το πρόγραμμα και  αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής τάξης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά αφιέρωμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο υπεύθυνος δάσκαλος κάθε τάξης θα σας στείλει τον προσωπικό του σύνδεσμο, ώστε να εισέλθετε στην ψηφιακή του τάξη. Παρακάτω θα βρείτε  αναλυτικές οδηγίες  για τον τρόπο σύνδεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την Τετάρτη 18-11-2020.

 

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής  του Σχολείου

Κόσυβας Βασίλειος

 



Λήψη αρχείου