4/Θ Δημοτικό Σχολείο Άσπρου

Δημοτικό Σχολείο Άσπρου, Δήμος Παιονίας, Ν.Κιλκίς

Το έθιμο της ‘Μπάμπως’

Φεβ 20153

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, οι μαθήτριες και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Άσπρου στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν για το τοπικό έθιμο της «Μπάμπως».
Σε σχέση με την παράδοση, πρόκειται για ένα τοπικό έθιμο που ακολουθεί τα γενικότερα ήθη και έθιμα του τόπου και περνά από γενιά σε γενιά. Οι γυναίκες του χωριού πλένουν με νερό τα χέρια της ‘Μπάμπως’-η μεγαλύτερη μαία του χωριού-και δέχονται την ευχή της για καλή αναπαραγωγή.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Άσπρου με τη 'Μπάμπω'

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Άσπρου με τη ‘Μπάμπω’

Οι μεγαλύτεροι μετέδωσαν τις εμπειρίες, τις γνώσεις τους στους μαθητές και όλοι μαζί συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν στιγμές κοινές σμίγοντας όλες οι γενιές του τόπου. Το συγκεκριμένο έθιμο κάθε χρόνο αναβιώνει από τις γυναίκες του χωριού στα πλαίσια των παραδοσιακών εθίμων του καρναβαλιού του Άσπρου.

Αφήστε μια απάντηση

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων