Αρχεία για Ιούνιος, 2024


Αποφοίτηση & γιορτή λήξης του σχολικού έτους

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου με μια όμορφη εκδήλωση αποχαιρετήσαμε τη φετινή σχολική χρονιά.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα δικαιώματα των παιδιών και στην παγκόσμια ειρήνη και την επιμελήθηκε ο δάσκαλος της Στ΄τάξης Αλεξανδρίδης Μωυσής. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες της Στ΄για την πολύ όμορφη γιορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν.

Η γιορτή έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 

    IMG 20240614 101733 IMG 20240614 101750 IMG 20240614 101755  

Ακόμα μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της …

Η χρονιά γεμάτη από στιγμές, από στιγμές χαρούμενες γεμάτες εμπειρία και γνώση κι από στιγμές λίγο πιο δύσκολες που δοκίμασαν τη δύναμη και την πίστη στον εαυτό μας …

Σημασία έχει αυτό που μένει στο τέλος της μέρας … και στο δικό μας σχολείο είναι … η αγάπη !

Αγαπητές/οι μας μαθήτριες/τες. Με περηφάνια και χαρά, σας αποχαιρετούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο γυμνάσιο και σε κάθε μελλοντική σας προσπάθεια.

Οι γνώσεις και οι αξίες που αποκτήσατε εδώ θα σας συντροφεύουν πάντα.

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ευχόμαστε να συνεχίσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας με το ίδιο ακόρεστο πάθος και ενθουσιασμό.

 

Καλή συνέχεια στο νέο σας ταξίδι !

 

Στους μαθητές μας και τις οικογένειες τους ευχόμαστε:

Καλό Καλοκαίρι και Καλή Αντάμωση τον Σεπτέμβριο !

                                                                                                                           Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό  του σχολείου.

Στο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών 2ο Σταυρού Λαογραφικό Μουσείο Άνω Σταυρού & Πλατάνια !

Οι μαθητές της χορευτικής ομάδας, που έχουν δουλέψει με ενθουσιασμό, εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που οργάνωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

Το σχολείο, ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά του, τον Θεόδωρο Μαυρίδη ( χοροδιδάσκαλο).

Επισκεφτήκαμε και το πρωτοποριακό (με προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές) Λαογραφικό Μουσείο Άνω Σταυρού, στο ανακαινισμένο – πρώην Δημοτικό Σχολείο.

Το Μουσείο, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσεία Συνδέουν Πολιτισμούς – Συνδέουν Ανθρώπους» με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Εντός του μουσείου, ψηφιακά και οπτικοακουστικό μέσα, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να βιώσει την καθημερινότητα, την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των κατοίκων της περιοχής, στο διάβα του χρόνου, παρατηρώντας παράλληλα τα αντικείμενα και τα ιστορικά τεκμήρια που τα συνοδεύουν.

άνω σταυρός ςε 1 ANO STAVROS LAOGRAFIKO 9 ANO STAVROS LAOGRAFIKO 10 dimos volvis3  Λαογραφικό 6  Λαογραφικό 8  Λαογραφικό 9IMG 20240606 120616 1 edit 53821057607932


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων