Καλώς ήρθατε@Blogs.sch.gr

Εικόνα κεφαλίδας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΥ

Μήνας: Ιανουάριος 2024

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Screenshot 2024 01 29 16 30 41 760Η 30η Ιανουαρίου είναι η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι προστάτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Παιδείας.

Ο Μέγας Βασίλειος, έζησε από το 330 έως το 379 μ.Χ., ήταν Επίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας και θεωρείται ο πατέρας της Ορθόδοξης Θεολογίας. Ήταν ένας από τις πιο σημαντικές μορφές της Αναγέννησης του 4ου αιώνα και τα έργα του έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της χριστιανικής θεολογίας.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έζησε από το 345 έως το 407 μ.Χ., ήταν Επίσκοπος Κωνσταντινούπολης και θεωρείται ένας από τους πιο μεγάλους ιεροκήρυκες όλων των εποχών. Τα κηρύγματά του ήταν σοφά και διεισδυτικά και άσκησαν μεγάλη επίδραση στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, έζησε από το 329 έως το 390 μ.Χ., ήταν Επίσκοπος Καισαρείας της Ναζιανζού και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές και θεολόγους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα ποιήματά του είναι γεμάτα με θρησκευτική έμπνευση και το θεολογικό του έργο ανεκτίμητο.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των μεγάλων μορφών του χριστιανισμού και να αναλογιστούμε τη σημασία της Παιδείας στη ζωή μας.

 

 

Κλειστό λόγω του χιονιού

Screenshot 2024 01 29 19 48 16 0702

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη αύριο Τρίτη 30/1/2024 και μεθαύριο Τετάρτη 31/1/2024 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων στη σχολική μονάδα.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση