Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας στον διαγωνισμό «Let’s Move»

Το Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας συμμετείχε με ενθουσιασμό στον διαγωνισμό «Let’s Move», προωθώντας τη σημασία της καθημερινής άσκησης και της δημιουργικής κίνησης μέσα από τον χορό.
Οι μαθητές μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ασχολούνται με ασκήσεις μπαλέτου και μοντέρνου χορού, αναπτύσσοντας τη σωματική τους ευλυγισία, τον συντονισμό και την εκφραστικότητά τους. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, καλλιεργούν επίσης την ομαδικότητα και την αυτοπεποίθησή τους.
Ιδιαίτερη στιγμή της δράσης αποτέλεσε η χριστουγεννιάτικη παρουσίαση της θεατρικοχορευτικής παράστασης «Καρυοθραύστης», εμπνευσμένη από τη μουσική του Τσαϊκόφσκι. Οι μαθητές παρουσίασαν τρεις χορογραφίες: «Ο χορός των λουλουδιών», το «March» και τον «Χορό της Νεράιδας», οι οποίες σχεδιάστηκαν από τη δασκάλα του σχολείου, προσφέροντας στο κοινό μια όμορφη και καλλιτεχνική εμπειρία.
Για την εκδήλωση δημιουργήθηκε αφίσα και προσκλήθηκε το κοινό της τοπικής κοινωνίας, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των γονέων, που βοήθησαν με τις στολές των παιδιών. Στην παράσταση συμμετείχε και το Νηπιαγωγείο Ανάβρας, συμβάλλοντας στον στολισμό και στη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Η δράση καταγράφηκε με φωτογραφικό υλικό και αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς συνδύασε την άσκηση με την τέχνη και τη δημιουργία.
Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό «Let’s Move» ανέδειξε ότι η κίνηση μπορεί να γίνει χαρά, έκφραση και δημιουργία, ακόμα και σε ένα μικρό σχολείο, όταν υπάρχει συνεργασία, έμπνευση και αγάπη για τη μάθηση.
Παρουσίαση4



