Από τις 1-5 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Ανάβρας Αγιάς η συνάντηση των Ευρωπαίων Εταίρων (Ισπανίας, Ιταλίας, Λετονίας και Πορτογαλίας),  του προγράμματος «Εrasmus+» με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας , του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.

Την πρώτη ημέρα εργασιών έγινε η υποδοχή των Ευρωπαίων εταίρων στο Δημοτικό Σχολείο της Ανάβρας Αγιάς Λάρισας, η επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο της Ανάβρας, αξιολόγηση του σχολικού κήπου του σχολείου, συνάντηση στην αίθουσα Χρυσαλλίδα του δήμου Αγιάς για την πρόοδο του προγράμματος και ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο κάστρο της Βελίκας και περίπατος στην παραλία του Αγιοκάμπου.

 

Την δεύτερη ημέρα εργασιών έγινε η επίσκεψη στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς και στην τράπεζα σπόρων που διαθέτει. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της μονής από την ηγουμένη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η τεχνογνωσία για τη δημιουργία τράπεζας σπόρων για το πρόγραμμα των σχολικών κήπων.

 

Την τρίτη ημέρα εργασιών αρχικά έγινε η επίσκεψη στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίλλη Απόστολο, στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας EUROPE DIRECT επί της οδού Παπαναστασίου όπου έγινε παρουσίαση της λειτουργίας και του χρηστικού ρόλου του Κέντρου Πληροφόρησης από τον Διευθυντή του ΠΤΑ και επικεφαλή του Κέντρου κ. Χατζηκαμαγιάννη Βασίλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς και ο Περιφερειακός Σϋμβουλος κ. Χρήστος Καλομπάτσιος. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδημόπουλο Δημήτρη στον χώρο των νέων εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

  

Μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημαρχείο της Λάρισας και ξενάγηση στην πόλη της Λάρισας.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στο τμήμα φυτικής παραγωγής του τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι.) και ξενάγηση από τον καθηγητή κ. Παπαχατζή Αλέξανδρο.

και επίσκεψη στο Διαχρονικό μουσείο της Λάρισας και ξενάγηση από την διευθύντρια κα Σδρόλια Σταυρούλα.

Την τέταρτη ημέρα εργασιών πραγματοποιήθηκε εκδρομή στους ιερούς βράχους των Μετεώρων και ξενάγηση από υπεύθυνο της μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, γνωστή και ως Μεγάλο Μετέωρο.

 

Την πέμπτη ημέρα εργασιών πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σε θερμοκήπιο σποριόφυτων προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τη μαζική παραγωγή σποριόφυτων σε όλα τα στάδια από υπεύθυνο γεωπόνο.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στο μνημείο πεσόντων κολίγων αγροτών στο Κιλελέρ,

επίσκεψη στο λιμάνι του Βόλου

και  η συνάντηση έκλεισε με την παροχή γεύματος με τοπικά προϊόντα στο Δημοτικό Σχολείο της Ανάβρας φτιαγμένα από τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου

και την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.