Τοπική Ιστορία – Ο κύριος Σπύρος Πετρόπουλος για το 40 και την Κατοχή

DSC03122Αφιέρωμα στο έπος του 40 και στον αγώνα του έθνους μας την περίοδο της κατοχής κι ο συγχωριανός μας κύριος Σπυρίδων Πετρόπουλος επισκέφθηκε το σχολείο μας και μοιράστηκε τις εμπειρίες και τα βιώματά του με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων.

Η όλη εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Ε΄ τάξης  για προσέγγιση της ιστορίας μας μέσα από την τοπική ιστορία μετά από πρωτοβουλία του κυρίου Σπυρίδωνα Νιάρου για διδασκαλία μέσα από βιώματα και προσωπικές εμπειρίες ατόμων που πήραν μέρος άμεσα ή έμμεσα στα γεγονότα.

Η συνάντηση με τα παιδιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η γλυκύτητα και η αγάπη του ομιλητή, κου Σπύρου Πετρόπουλου, πέρασε τα μηνύματα του έπους μας και του αγώνα της κατοχής σε μικρούς και μεγάλους. Εμείς, ως σχολείο, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, τον περιμένουμε ξανά να μιλήσουμε και για άλλα θέματα. Ελπίζουμε μάλιστα κι άλλοι συντοπίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τα βιώματά τους από την ιστορία του τόπου μας.

Ο δ/ντής

Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 28η Οκτωβρίου, Γενικά, Ε΄ τάξη, Επετειακά, Ιστορία Στ΄τάξης, Νέα Ανακοινώσεις, Πολιτιστικά Προγράμματα, Στ΄ τάξη. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *