Χτες, Δευτέρα 12 Μαΐου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας δύο μέλη του φιλοζωικού σωματείου ” ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ-ΤΥΧΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ-LUCKY SOULS “, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Πιερία και εδρεύει στη Μεθώνη. Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό που φροντίζει για την ευζωία των Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς στο Δήμο Πύδνας- Κολινδρού.
Τα δύο μέλη συνοδευόντουσαν από τον “Μιγκέλ”, έναν αξιαγάπητο σκύλο και μίλησαν στα παιδιά για την αξία της φροντίδας αδέσποτων ζώων κι όχι μόνον, τρόπους και συμβουλές προσέγγισης αδέσποτων σκύλων, ενώ μοιράστηκαν μαζί μας προσωπικές τους ιστορίες με ζώα που έχουν περιθάλψει ή έχουν συναντήσει έως τώρα. Τα παιδιά έδειχναν να ενθουσιάζονται με την παρουσία του αξιαγάπητου σκύλου και έδειξαν ενδιαφέρον για όσα χρήσιμα άκουγαν. Στο τέλος, μοίρασαν στα παιδιά αφίσες με μικρές δραστηριότητες σχετικά με τα όσα άκουσαν τα παιδιά.
Η δράση αυτή εντάσσεται στις “Δράσεις Ενίσχυσης της Ενεργού Πολιτειότητας” και αφορά στην προώθηση, ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της φιλοζωίας και της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώου συντροφιάς. Ευχαριστούμε πολύ τις δύο υπεύθυνες για τον χρόνο τους και τις πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας!


