Γιατί πρέπει να αγαπάμε τα ζώα…;

Διότι τα ζώα είναι τα άλλα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας.
Τα ζώα είναι αυτά που στο ξεκίνημα της ζωής του ανθρώπου μας πρόσφεραν εφόδια ζωής: μας έδωσαν με το κρέας τους τροφή, με το τρίχωμα τους μας ζέσταναν, μας βοήθησαν να καλλιεργήσουμε τη γη και το σημαντικότερο έγιναν φύλακες μας και φίλοι μας αχώριστοι.
 Ο Αριστοτέλης έλεγε πως «τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν», δηλαδή ότι τα ζώα ήρθαν στον κόσμο για χάρη των ανθρώπων.
Πώς πρέπει όμως να τα φροντίζουμε;
Τι πρέπει να προσέχουμε;
Πότε γίνονται επικίνδυνα;
κι άλλα πολλά ερωτήματα και σημαντικές πληροφορίες  ήρθαν να μας απαντήσουν και να δώσουν τη γνώση τους το
 Φιλοζωικό Σωματείο ‘’Αγγίζωο’’
που δραστηριοποιείται στον Δήμο Κοζάνης από το 2011 με την συνδρομή της Πανελλαδικής  Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και ξεκίνησε μια σειρά από ενημερώσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την βοήθεια του  διαδραστικού προγράμματος ‘’Άνθρωποι και Ζώα-Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη ’’. 

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας   και θα παρουσιαστεί στα παιδιά από εθελοντές του Σωματείου, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο, και  με την παρουσία πάντα του εκπαιδευτικού μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Επίσης υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης του προγράμματος σε δύο τάξεις ταυτόχρονα, εφόσον το επιθυμούν και οι εκπαιδευτικοί και υπάρχει και διαθέσιμη αίθουσα.

Στόχος τους είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση των παιδιών από μικρή ηλικία σε ότι αφορά την αρμονική  συμβίωση με τα ζώα και να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσο περισσότερο γίνεται.

Οι εθελοντές του προγράμματος θα χαρούνε πάρα πολύ να επισκεφτούνε τα σχολεία και να μιλήσουνε με τους μικρούς μαθητές και με τους εκπαιδευτικούς και φυσικά να λύσουν όποιες απορίες έχουν σχετικά με το θέμα. Ήδη έχουνε επισκεφθεί εκτός από το δικό μας σχολείο το Δημοτικο Σχολείο Πολυμύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή  εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ενημερώσεων θα τους βρείτε στα τηλέφωνα 6980913484-6978455635-6987291122 ή με email στο aggizwofilozwiko@ gmail.com

 Σας ευχαριτούμε πολύ που ήρθατε στην Ακρινή!

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΙΝΗΣ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top