Αρχική » ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Δευτέρα,6 Μαρτίου 2017: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Ιστορικό

Δευτέρα,6 Μαρτίου 2017: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για μία ακόμη χρονιά αφιερώσαμε χρόνο την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού σε δράσεις, συζητήσεις και ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. Κλείσαμε τη ημέρα με προβολή video σχετικά με το θέμα. Το σημαντικότερο είναι πως όταν οι μαθητές όταν συγκεντρώθηκαν για την προβολή της ταινίας ήταν έτοιμοι να μιλήσουν για τα δικά τους προβλήματα στο σχολείο.

Ακολουθούν οι δράσεις των τάξεων:

Εκπαιδευτικές δράσεις της Β΄ Τάξης

Τα παιδιά της  Β΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής Ν. Κοζάνης στα πλαίσια της  Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού  ενημερώθηκαν  διεξοδικότερα, ευαισθητοποιήθηκαν, προβληματίστηκαν και υλοποίησαν  δραστηριότητες που  σχετίζονται με το Δικαίωμα να Ζουν χωρίς Βία στο Σχολείο.

Σκοπός όλων των  εκπαιδευτικών  δράσεων ήταν να κατανοήσουν το  δικαίωμά τους να συναναστρέφονται ανθρώπους διαφορετικούς, επειδή ταιριάζουν, έχουν κοινές αξίες, κοινούς στόχους ή ενδιαφέροντα. Όταν δεν τους αποδέχονται, να είναι γιατί οι προσωπικότητές τους δεν ταιριάζουν και όχι επειδή είναι διαφορετικοί. Έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αποδέχονται  με σεβασμό τον συνάνθρωπο, μακριά από κάθε προκατάληψη και εγωκεντρική συμπεριφορά.

  1. Προβολή και σχολιασμός σχετικών videos για περισσότερο προβληματισμό και ευαισθητοποίηση.
  2. Καλλιτεχνικές δημιουργίες και ακροστιχίδες ύστερα από την ανάγνωση των βιβλίων της Αγγελικής Βαρελλά «Δώσε την αγάπη» και του Μερκούριου Αυτζή «ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα». Οι μαθητές μαθαίνουν να δίνουν την αγάπη όπως δίνουν ένα μήλο. Έτσι απλά…

 

Η δασκάλα της Β΄Τάξης: Μάρκου Γεωργία

Στην Α΄ και Γ΄ τάξη έγινε ομιλία από την εκπαιδευτικό Αγνή Γεωργαλή σχετική με το θέμα της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Aκολούθησε ανάγνωση των παραμυθιών, «Tα μπαλόνια της φιλίας» και «O Ορφέας και οι Νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα» του Μερκούριου Αυτζή από την εκπαιδευτικό, Αναστασία Παναγιωτίδου. Tέλος ζητήθηκε από τους μαθητές να ζωγραφίζουν εικόνες σχετικές με αυτά που άκουσαν και συζητήθηκαν την προηγούμενη ώρα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου. Τα παιχνίδια που επιλέχθηκαν από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου, κα. Βασιλική Γκοβλιτσιώτη, είχαν ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας, της ομαδικότητας και την αποφυγή της βιαιότητας ως συμπεριφορά έκφρασης μέσα στον αθλητισμό.

Τα παιδαγωγικά παιχνίδια ακλούθησε ένα παιχνίδι συναγωνισμού από τη ΣΤ΄ Τάξη με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως, με μεγάλη επιτυχία.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Αγνή Γεωργαλή  -Α΄τάξη, Αναστασία Πανωγιωτίδου – Γ΄τάξη,  Χρήστος Τσαμπαρλής – Δ΄τάξη, Παναγιώτης Τοπαλίδης – Ε΄τάξη, Λάζαρος Καλπατσίδης – ΣΤ΄τάξη, Βασιλική Γκοβλιτσιώτη – ΠΕ 11.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση