Eπαναλειτουργία του σχολείου-υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test)

Ανακοίνωση σχετικά με την επαναλειτουργία του σχολείου και τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self test) των μαθητών

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-5-2021 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (επισυνάπτεται), η επαναλειτουργία του σχολείου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 10-5-2021 με τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self test) για τον Covid-19 από εκπαιδευτικούς, μαθητές και το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό. Δηλαδή, από 10-5-2021 και μέχρι την άρση του μέτρου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη όλοι οι παραπάνω πρέπει να έχουν κάνει τον διαγνωστικό έλεγχο νόσησης και να φέρουν μαζί τους στο σχολείο συνεχώς το αποδεικτικό στοιχείο ότι το test είναι αρνητικό.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΒΠ) καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης μπορούν να προμηθεύονται για την επόμενη εβδομάδα  το πρώτο διαγνωστικό τεστ από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.\

Αναλυτικά για τους μαθητές τα βήματα που ακολουθούνται από τους γονείς-κηδεμόνες, είναι τα εξής:

  1. Έγκαιρη προμήθεια εντός κάθε εβδομάδας του δωρεάν self test. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
  2. Από Κυριακή πρωί έως τη Δευτέρα το πρωί γίνεται ο διαγνωστικός έλεγχος του μαθητή στην οικία του από τους γονείς του. Στη συνέχεια στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr οι γονείς-κηδεμόνες δηλώνουν το αποτέλεσμα και:

α) Εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, εκτυπώνουν τη Σχολική Κάρτα για Covid-19 την υπογράφουν και ο μαθητής την έχει μαζί του τη Δευτέρα και κάθε ημέρα κατά την άφιξή του στο σχολείο και την επιδεικνύει όταν του ζητηθεί από εκπαιδευτικό ή τον διευθυντή. Εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής, η Σχολική Κάρτα για Covid-19 γράφεται χειρόγραφα και υπογράφεται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.

β) Εφόσον το τεστ είναι θετικό, οι γονείς-κηδεμόνες εκτυπώνουν τη Σχολική Κάρτα για Covid-19 και ο μαθητής παραμένει στην οικία του. Στη συνέχεια προβαίνουν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών σε δομή που αναφέρεται στην ιστοσελίδα    https://self-testing.gov.gr και λαμβάνουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

  1. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση και το άρθρο 3 στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει τη Σχολική Κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα στο σχολείο, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και άμεσα ενημερώνονται οι γονείς να έρθουν στο σχολείο να τον παραλάβουν.

Το ΦΕΚ της απόφασης εδώ

 

Σχετικά με Φλώρος Θεόδωρος

Διευθυντής του Σχολείου: Γιαννακόπουλος Στέφανος


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση