28η Οκτωβρίου – Το σχολείο μας τιμά τους ήρωες του 1940

Οι μαθητές του σχολείου μας τίμησαν και φέτος τους ήρωες του 1940.

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί, μετά την έπαρση της σημαίας και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διάβασαν το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και μίλησαν στους μαθητές για τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.

Στη συνέχεια οι μαθητές ζωγράφισαν σημαιάκια, τα οποία αφού τα μετέτρεψαν σε γιρλάντες, τα χρησιμοποίησαν για να στολίσουν τους χώρους του σχολείου.

23567820221027 08430020221027 084318 11 141010 111121314

 

Έπειτα παρακολούθησαν βίντεο – αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940.

171819

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Πρόσφατα σχόλια

    Kατηγορίες

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ

    Λίγα λόγια για την ιστορία του σχολείου…
    Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου

     

     

    Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Θέκλης αποτελείται από δύο κτίρια, το παλαιό ισόγειο και το νέο διώροφο κτίριο.

    Το παλαιό κατασκευάστηκε το 1957-1958. Η αρχική σκέψη ήταν να φτιαχτεί σε ένα άλλο σημείο του χωριού, πιο απομακρυσμένο. Με την παρέμβαση, όμως, των κατοίκων του χωριού χτίστηκε τελικά στη θέση που βρίσκεται σήμερα.  Όλα τα έξοδα ήταν από κρατική αρωγή.

    Η βοήθεια των χωριανών ήταν αμέριστη. Τεχνίτες όλων των ειδικοτήτων και εργάτες βοηθούσαν τα συνεργεία, τις περισσότερες φορές αφιλοκερδώς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως διθέσιο σχολείο. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως αίθουσα για το ολοήμερο τμήμα  και τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Επίσης εκεί στεγάζονται τα γραφεία των εκπαιδευτικών καθώς και το Νηπιαγωγείο Αγίας Θέκλης.

    2 78

     

     

    Το νέο κτίριο είναι διώροφο. Κατασκευάστηκε το 2006-2007. Διαθέτει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (αίθουσα εκδηλώσεων – αίθουσα διδασκαλίας), τρεις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήριο Πληροφορικής.

     

    1

    Η προσβασιμότητα είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο τα άτομα που έχουν μόνιμα κινητικά προβλήματα, αλλά και τα άτομα που εντελώς τυχαία ή/και περιστασιακά βρέθηκαν αντιμέτωπα με κινητικά προβλήματα, λόγω π.χ ενός ατυχήματος.

    Έτσι το σχολείο μας διαθέτει  αναβατόριο σκάλας για ΑΜΕΑ και ράμπα. Με αυτά τα μέσα εξασφαλίζεται η οριζόντια και κατακόρυφη, αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα  και η εξυπηρέτηση αυτών σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

    Στο κτίριο μας επίσης υπάρχει τουαλέτα  προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα, η οποία  έχει μικτή χρήση (αγοριών/ κοριτσιών)

     

    m

    20240918 092634

     

    Μάιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Σαν σήμερα

    4/5/1912: Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα
    Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα σημερινά Δωδεκάνησα. Η περίοδος αυτή ξεκινά το 1912 και διαρκεί 31 χρόνια. Στην συνέχεια τα νησια κατακτούν οι Γερμανοί Ναζί και κατόπιν οι Άγγλοι, προτού ενσωματωθούν οριστικά το 1947 στο Ελληνικό κράτος.



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων