Αρχική » Γαλλικά » Συμμετοχή της ΣΤ΄ τάξης στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026

Συμμετοχή της ΣΤ΄ τάξης στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Λέσβου συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026 (επίπεδο Α2), μέσα από ένα δημιουργικό και βιωματικό project στο μάθημα των Γαλλικών.

Τα παιδιά δημιούργησαν μια φανταστική μεσογειακή πόλη με το όνομα “Port Soleil”, την οποία αποτύπωσαν με εξαιρετικά χρώματα και φαντασία σε καλλιτεχνική αφίσα. Στη συνέχεια, παρουσίασαν στα γαλλικά την πόλη τους μέσα από έναν μίνι τουριστικό οδηγό και ένα σύντομο προφορικό βίντεο, περιγράφοντας τον τρόπο ζωής, την καθημερινότητα, το λιμάνι και τη συνύπαρξη ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Η δράση αυτή ανέδειξε τη γαλλική γλώσσα ως εργαλείο επικοινωνίας, δημιουργίας και έκφρασης, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία, τη φαντασία και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του project ήταν η Παναγιώτα Μαρινέλλη, εκπαιδευτικός Γαλλικών του σχολείου.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στη Μαρία Δημητριάδου, δασκάλα της τάξης, για την πολύτιμη βοήθεια, τη συνεργασία και τη συμβολή της στην οργάνωση και υλοποίηση του project.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τη δημιουργική τους παρουσία στον διαγωνισμό!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *