Αρχική » ETWINNING » SID 2025 Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ τάξεων

Translate

Σε πόση ώρα βγαίνουμε διάλειμμα;

Σαν σήμερα

29/4/1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει από την ιστορία.

Χρονοντούλαπο

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

SID 2025 Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ τάξεων

 

εικόνα Viber 2025 02 08 09 02 13 956Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημέρωση διάρκειας 90 λεπτών. Η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Έμαθαν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων, τις παγίδες που μπορεί να κρύβουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για το σοβαρό ζήτημα του διαδικτυακού εκφοβισμού. Η ενημέρωση έδωσε στα παιδιά πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την αποφυγή επιτήδειων στο διαδίκτυο και τη σωστή χρήση των ψηφιακών μέσων.

Η γνώση, όμως, δεν έμεινε μόνο στη θεωρία! Οι μαθητές της Ε’ τάξης, εμπνευσμένοι από τα όσα έμαθαν, πέρασαν αμέσως στη δράση, δημιουργώντας εντυπωσιακές αφίσες με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Με δημιουργικότητα και φαντασία, αποτύπωσαν σε εικόνες και συνθήματα βασικά μηνύματα για την προστασία στο διαδίκτυο, δίνοντας το δικό τους στίγμα στην προσπάθεια για ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον. Οι αφίσες θα αναρτηθούν σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο σχολικό χώρο ενώ ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τη βοήθεια του πολύτιμου εργαλείου Βοοκ Creator, γεννιέται.

2  1  3   4 1

Αντίστοιχα, οι μαθητές της Στ’ τάξης κράτησαν σημειώσεις από την ενημέρωση και στη συνέχεια τις αξιοποίησαν για να συντάξουν εκθέσεις ιδεών με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας μας από τους διαδικτυακούς κινδύνους. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί τους καταγράφηκαν με εξαιρετικό τρόπο, αναδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή τους για το θέμα σε ένα padlet. Οι σκέψεις τους, καθώς και οι αφίσες των παιδιών της Ε’ τάξης, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, ώστε να μοιραστούν με όλη τη σχολική κοινότητα.

Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές μας κατανόησαν πως το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός κόσμος γεμάτος γνώσεις και ευκαιρίες, αρκεί να το χρησιμοποιούμε με προσοχή και υπευθυνότητα. Άλλωστε, η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας!

Στην ενημέρωση και στις δημιουργικές δραστηριότητες συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ελπινίκη Δημοσθένους, Χριστίνα Παπούλια, Μαρία Χατζηλούδη, οι οποίες με την καθοδήγησή τους βοήθησαν τα παιδιά να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που έλαβαν και να τις μετατρέψουν σε δημιουργικές εκφράσεις, όπως οι αφίσες και οι εκθέσεις ιδεών.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kατηγορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση