Η Στ΄ τάξη στέλνει χριστουγεννιάτικες ευχές

1

Για την ακρίβεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της «τάξης του ’23» μας προσκαλούν στο online δωμάτιό τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε ΕΔΩ και να αποδεχτούμε κάποιες αρχικές ρυθμίσεις του περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά, μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας, ως avatars, μέσα στο Xmas – Ag. Ioannis Primary – Class 23, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα βέλη του πληκτρολογίου για μετακινήσεις, τα Q και E για περιστροφές και το σύρσιμο με πατημένο το αριστερό κλικ του ποντικιού «διορθωτικά».

Αναζητούμε πρώτα-πρώτα 6 ευχετήριες κάρτες/αντικείμενα των παιδιών, τις οποίες μπορούμε να παρατηρήσουμε καλύτερα ως εξής:

  • δείχνουμε την καθεμιά με τον κέρσορα
  • πατούμε το πλήκτρο Tab
  • από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε τον μεγεθυντικό φακό
  • όταν τελειώσουμε, πατούμε το space bar

Τέλος, μπορούμε να απολαύσουμε τρία χριστουγεννιάτικα τραγούδια (θα εντοπίσουμε ισάριθμα εικονίδια με νότες κοντά στο τζάκι) απλώς πατώντας επάνω τους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2023.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Τ.Π.Ε. από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου κυρία Μαρία Μπούση. Είναι αποτέλεσμα της 3ης επιμόρφωσης στα πλαίσια του Erasmus plus και με αντικείμενο τα Mozilla Hubs, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2022 στην Ιταλία.