Ημέρα συν-άθλησης

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Τίρυνθας η αθλητική συνάντηση του Σχολείου μας με τα Δημοτικά σχολεία του Ανυφίου και του Τολού. Από το σχολείο μας συμμετείχε η Ε΄ τάξη με 20 μαθητές ενώ το σύνολο των μαθητών – αθλητών και από τα 3 σχολεία ήταν 60 άτομα.

Στόχος της αθλητικής συνάντησης ήταν να μάθουν τα παιδιά να παίζουν μόνα τους τηρώντας τους κανόνες και να επιλύουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους. Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα επέβλεπαν διακριτικά τα παιχνίδια και θα παρενέβαιναν όταν υπήρχε ανάγκη.

1716830635057

Η αθλητική συνάντηση είχε 2 μέρη: στο 1ο μέρος τα παιδιά επέλεξαν να συμμετάσχουν στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ. Στο βόλεϊ συμμετείχαν 12 κορίτσια ενώ  στο ποδόσφαιρο χωρίστηκαν σε 6 ομάδες των 8 ατόμων, όπου σε κάθε ομάδα υπήρχαν παιδιά και από τα 3 σχολεία τόσο αγόρια όσο και κορίτσια. Οι 3 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των σχολείων όρισαν έναν αρχηγό σε κάθε ομάδα που είχε και το ρόλο του διαιτητή και τους υπέδειξαν με ποιο τρόπο θα λύνουν τις διαφορές που θα προκύπτουν. Πραγματικά έγιναν 3 εξαιρετικά παιχνίδια, ταυτόχρονα στα 3 γήπεδα που είχαν φτιαχτεί, διάρκειας 50 λεπτών το καθένα , χωρίς φωνές, διαμαρτυρίες, με σεβασμό και τήρηση του fairplay.

Στο 2ο μέρος το κάθε σχολείο έπαιξε με την ομάδα του εναντίον των άλλων σχολείων ακολουθώντας όμως τα πλαίσια που ορίστηκαν στο 1ο μέρος. Και εδώ παίχτηκαν 3 πολύ όμορφα παιχνίδια με έντονες συγκινήσεις , μέσα σε αθλητικά πλαίσια και υποδειγματική τήρηση των κανόνων.

Τελειώνοντας έγινε μία συζήτηση με όλους τους αθλητές, μέσα από την οποία ειπώθηκαν τα θετικά αυτής της αθλητικής συνάντησης. Τα ίδια τα παιδιά επισήμαναν πως όταν τηρούνται οι κανόνες και υπάρχει διάλογος για την επίλυση των διαφωνιών όλα διεξάγονται ομαλά και ευχαριστιούνται τα παιχνίδια!

1716830635033

Αποδείχτηκε πως όταν θέλουμε μπορούμε!

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού που κάλυψαν ιατρικά την συνάντηση.

Ραντεβού πάλι του χρόνου!

Κατηγορίες: Ε Τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.