''τα παιδία παίζει''          Δημοτικό Σχολείο Κάστρου Βοιωτίας

Είμαι εδώ για σένα

Η 6η Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, αποτέλεσε αφορμή για μια ακόμη σημαντική δράση στο σχολείο μας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους «Τα μπλε γυαλιά», μια ταινία δημιουργημένη από μαθητές δημοτικού σχολείου για μαθητές, η οποία μας ευαισθητοποιεί και μας προβληματίζει γύρω από ζητήματα σχολικού εκφοβισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στην τάξη. Οι μαθητές μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες και συμπεριφορές και σκέφτηκαν ποιες αλλαγές μπορούν να κάνουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου η φιλία, η αγάπη και η αλληλοϋποστήριξη έχουν κεντρικό ρόλο και η βία δεν έχει θέση.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μια συμβολική δραστηριότητα. Οι μαθητές στάθηκαν ενωμένοι σε κύκλο και έγραψαν το δικό τους σύνθημα – συμπέρασμα από όσα συζητήσαμε. Από τα μηνύματά τους δημιουργήσαμε μια αφίσα με κεντρικό σύνθημα: «Είμαι εδώ για σένα», στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αποδοχής και αλληλεγγύης.

Μέσα από τη δράση αυτή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να προβληματιστούν και να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός σχολείου όπου κυριαρχούν ο σεβασμός, η κατανόηση και η συνεργασία.collage export B8B35F97 A243 4F06 B78E 2107FFB73222

Footer