ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

1418

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 ΚΑΛΑΝΤΑ  ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Η χαρά και η ικανοποίηση των μαθητών/τριών από τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή ήταν μεγάλη!

Με το ποσό που συγκεντρώθηκε έγιναν ή θα γίνουν δράσεις προς όφελος των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Μια από τις δράσεις αυτές ήταν η πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος διαδραστικού κινηματογράφου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Φωτόγραμμα”.

 

 

ΠΛΑΝΗΤΕΣ

DSCN1755DSCN1754DSCN1737DSCN2128

Με αφορμή τη δωρεά στο σχολείο μας ενός εκπαιδευτικού πακέτου σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα και τη διάθεση των μαθητών να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, οι μαθητές της Γ΄ τάξης αφιέρωσαν μήνες σε κατασκευές, στην εύρεση υλικού και στην πολύπλευρη ενασχόληση με το θέμα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο project (ερευνητικά σχέδια εργασίας). H μέθοδος project είναι μία ανοιχτή γνωστική διαδικασία, τα όρια και οι διαδικασίες της οποίας δεν είναι αυστηρά καθορισμένα εκ των προτέρων, μια που εξελίσσεται ανάλογα με την εκάστοτε συνθήκη και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Αποτελεί έναν τρόπο βιωματικής γνώσης που στηρίζεται στη διερευνητική μάθηση, στην οποία συμμετέχει ενεργά όλη η τάξη η οποία είναι στο σύνολό της υπεύθυνη για τη διαμόρφωση και διεξαγωγή της μαθησιακής διαδικασίας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας προέκυψε η δημιουργία μιας τελικής έκθεσης στην τάξη μας, στην οποία οι μαθητές παρουσίασαν με διάφορα εποπτικά μέσα τη συνολική τους εργασία σε όλους τους μαθητές του σχολείου και σε γονείς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ!

20171221 133136 1513881933044 20171221 133032 1513881933425DSCN2781DSCN2454

 

Το σχολείο μας συμμετείχε για δύο χρονιές στην Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών , που διοργανώνεται από την Κομητεία του Ντάραμ του Ηνωμένου Βασιλείου και τελεί υπό την αιγίδα του Europe Direct Ξάνθης.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών;

Κάθε Χριστούγεννα, χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων δημιουργούν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα ανταλλάσσουν με σχολεία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, τα σχολεία φτιάχνουν ένα πακέτο με πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στη χώρα τους, το οποίο στέλνεται και αυτό στα σχολεία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Κάθε σχολείο πρέπει να φτιάξει μέχρι 30 στολίδια και να τα στείλει στα άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετέχουν.

Στόχος της ανταλλαγής

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων να έρθουν σε επαφή με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από μία σειρά δημιουργικών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

Δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία συνοδεύονται από πληροφορίες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, οι μαθητές θα ανακαλύψουν περισσότερα για το δικό τους πολιτισμό και τις παραδόσεις. Όταν θα λαμβάνουν τα διακοσμητικά και το υπόλοιπο υλικό από τα άλλα σχολεία, θα μαθαίνουν για τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες και για πολλές άλλες πτυχές της κάθε χώρας, όπως η γλώσσα, η γεωγραφία, η ιστορία και ο πολιτισμός, καθώς επίσης θα κατανοήσουν τι σημαίνει να είσαι πολίτης της Ευρώπης. Η ανταλλαγή έχει επίσης ως στόχο να ενθαρρύνει τα σχολεία να συνεργαστούν με άλλα σχολεία σε όλη την ΕΕ στο μέλλον και να διατηρήσουν την επαφή με τους εταίρους της ανταλλαγής τους.

Αποτελέσματα

Με τα διακοσμητικά που θα λάβουμε, θα μπορέσουμε να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε εμφανές σημείο του σχολείου, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε το «Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» όπως πολλά ακόμα σχολεία σε όλη την Ευρώπη.