Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης συμμετείχε στους εορτασμούς για την επέτειο των 110 χρόνων από την Απελευθέρωση της Κοζάνης και των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή με δύο εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Αρχικά, με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολικών μονάδων  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, με τους συνοδούς καθηγητές  Φυσικής Αγωγής, κατά την οποία οι συμμετέχοντες ξεχώρισαν για τον συγχρονισμό και τον δυναμισμό τους.

Μετά το πέρας της παρέλασης, τιμώντας τη μνήμη των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ακολούθησε μια εντυπωσιακή και άψογα οργανωμένη εμφάνιση χορευτικών ομάδων των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. του Δήμου Κοζάνης. “Χοροί των Αλησμόνητων Πατρίδων”, του Πόντου, της Μ. Ασίας και της Ανατολικής Θράκης παρουσιάστηκαν στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης από περισσότερους από 350 μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι εργάστηκαν με ζήλο για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του εγχειρήματος. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν παραδοσιακό Κοζανίτικο χορό, υπογραμμίζοντας την ομοψυχία και την ενότητα των προσφύγων και των ντόπιων Κοζανιτών, οι οποίοι από κοινού συνέβαλαν στην πρόοδο της πόλης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους και όλες, όσοι συνέβαλαν στην άψογη πραγματοποίησή τους. Κατά κύριο λόγο, τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, των Γυμνασίων και των Λυκείων, για τον παλμό, το εθνικό φρόνημα και το παράστημά τους κατά την παρέλαση, καθώς και για την πολυπληθή και εξαιρετικά συντονισμένη εμφάνιση των τμημάτων παραδοσιακών χορών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

-στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, κο Δουλγερίδη Παρίσση και Λαβαντσιώτη Παναγιώτη, για τον συντονισμό της παρέλασης και για τη διοργάνωση των σεμιναρίων των Γυμναστών για την προετοιμασία των μαθητικών χορευτικών τμημάτων, καθώς και στον κο Καβουρίδη για τη βοήθειά του.

-στον κύριο Αργύρη Παπαζήση, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στον Χορό, για την επιλογή του μουσικού ρεπερτορίου και τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών στους Γυμναστές των σχολείων.

-στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης για την προετοιμασία των τμημάτων της παρέλασης, καθώς και χορευτικών τμημάτων των μαθητών.

Τέλος, συγχαίρουμε τον κο Δελιόπουλο Γεώργιο, Φιλόλογο του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης για την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας με αρτιότητα και ιστορική ακρίβεια.