Αρχική » Δομή Υπηρεσίας » Πλη.Νε.Τ. » Εβδομάδα Μαθητικών Δημιουργιών Πληροφορικής

Eνιαίο πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την διαχείριση προσωπικού Πρ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική επικράτεια.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ -Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου

Χάρτης Περιοχών Α και Β Εύβοιας

Βρείτε τις σχολικές μονάδες Α και Β Εύβοιας της Δ.Δ.Ε. στο χάρτη

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΣΔ

Χωροταξική Κατανομή Γυμνασίων

Χωροταξική Κατανομή ΓΕΛ

Ιστορικό

Εβδομάδα Μαθητικών Δημιουργιών Πληροφορικής

afisa μαθητική εβδομάδα πληροφορικής 2016_smallΕβδομάδα Μαθητικών Δημιουργιών Πληροφορικής 2016

Για τρίτη συνεχή χρονιά στις 19-21 Απριλίου 2016 στο χαρακτηριστικό κτήριο του Δήμου Χαλκιδέων “το Κόκκινο Σπίτι ” θα πραγματοποιηθεί η έκθεση μαθητικών δραστηριοτήτων Πληροφορικής με τη συμμετοχή σχολείων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν ο Τομέας Πληροφορικής του  1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, το Γυμνάσιο Κανήθου, το Γυμνάσιο Ψαχνών και το Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης.  Η έκθεση έχει ενταχθεί  στις εκδηλώσεις της εβδομάδας  Μαθητικής Δημιουργίας 2016 της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Π.Α.Χ. Εστία Γνώσης Χαλκίδας και του Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.), της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, της  Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Τ.Τ Χαλκίδας.

Παράλληλα στα πλαίσια της έκθεσης τη Τρίτη 19/4/2016 και 20/04/2016  το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Εύβοιας σε συνεργασία με συναδέλφους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής έχει οργανώσει   δράσεις  για το προγραμματισμό και τη Ρομποτική στην εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν   παρουσιάσεις,  επιδείξεις  και δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο για την εισαγωγή  στην εκπαιδευτική ρομποτική (adruino, lego mindstorms). Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες των σχολείων της Εύβοιας που έλαβαν μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό Ρομποτικής Γυμνασίων και στο μαθητικό διαγωνισμό Πληροφορικής.

Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό (ώρες λειτουργίας 9.30-13.30 και 18.00-21.00).

 

 

Εβδομάδα Μαθητικών Δημιουργιών Πληροφορικής 2015

afisa_dhmiourgies_pliroforikis_ 2015Συνεχίστηκε και φέτος με επιτυχία η οργάνωση και διεξαγωγή της 2ης έκθεσης μαθητικών δραστηριοτήτων Πληροφορικής σε συνεργασία με το Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, το Γυμνάσιο Κανήθου και το Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο χαρακτηριστικό κτήριο του Δήμου Χαλκιδέων-“το Κόκκινο Σπίτι” στη παραλία Χαλκίδας από τις 21/04/2015 μέχρι της 25/04/2015 (ώρες λειτουργίας 9.30-13.30 και 18.00-21.00). Η έκθεση εντάχθηκε στις εκδηλώσεις της εβδομάδας της Μαθητικής Δημιουργίας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Π.Α.Χ. Εστία Γνώσης Χαλκίδας και του Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.), της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, της  Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Τ.Τ Χαλκίδας και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας.

Στη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν καινοτόμες μαθητικές δημιουργίες Πληροφορικής μαθητών σχολικών μονάδων της Χαλκίδας (1ου ΕΠ.Α.Λ. Τομέα Πληροφορικής, Γυμνασίου Κανήθου, Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης) με εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, eκπαιδευτική ρομποτική, εικονικά μουσεία, δικτυακοί τόποι για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης της Χαλκίδας.

Παράλληλα στα πλαίσια της έκθεσης τη Τρίτη 21/4/2015 το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Εύβοιας σε συνεργασία με συναδέλφους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής οργάνωσε και πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης για το προγραμματισμό και την Πληροφορική με παρουσιάσεις, επιδείξεις και δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο για την εισαγωγή στο προγραμματισμό σε logo-like περιβάλλοντα (δραστηριότητες από την ώρα του κώδιακα), για την εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική (adruino, lego mindstorms) και για τη δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Την έκθεση επισκέφτηκε σημαντικός αριθμός σχολείων (μαθητές, εκπαιδευτικοί), σχολικοί σύμβουλοι Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Δ/ντες Εκπαίδευσης, γονείς αλλά και το ευρύτερο κοινό καταγράφοντας για μία ακόμα φορά πολύ θετικά σχόλια. Ελπίζουμε του χρόνου η έκθεση να αποτελέσει πλέον θεσμό για την πόλη της Χαλκίδας και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και προσκαλούμε τους/τις  συναδέλφους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής  ΠΕ19-20 της Εύβοιας να ξεκινήσουν να συντονίζουν τις μαθητικές ομάδες των σχολείων τους για να δημιουργήσουν νέα έργα Πληροφορικής.

 Εβδομάδα Μαθητικών Δημιουργιών Πληροφορικής 2014

Μεγάλη επιτΑΦΙΣΑ-1η έκθεση δημιουργιες πληροφορικηςυχία σημείωσε η οργάνωση και διεξαγωγή της 1ης έκθεσης μαθητικών δραστηριοτήτων Πληροφορικής σε συνεργασία με το Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠ.Α.Λ. Χαλκίδας και τον Υπεύθυνο Σχολικών ΔραστηριοτήτωνΔ.Δ.Ε  Ευβοίας με την υποστήριξη   του Δήμου Χαλκιδέων, του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (Εστία Γνώσης Χαλκίδας) και του  Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.   Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο χαρακτηριστικό κτήριο του Δήμου Χαλκιδέων-“το Κόκκινο Σπίτι” στη παραλία Χαλκίδας από τις 29/04/2014 μέχρι της 4/05/2014 (ώρες λειτουργίας 9.00-14.00 και 18.00-21.00) και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις της εβδομάδας της Μαθητικής Δημιουργίας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας (το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ήταν συνδιοργανωτής).

 Στη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν καινοτόμες δημιουργίες Πληροφορικής μαθητών του 1ου ΕΠ.Α.Λ. (Τομέα Πληροφορικής)-εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα-δικυτακοί τόποι για επιχειρήσεις-εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που δημιούργησαν οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής. Παράλληλα το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Εύβοιας οργάνωσε και πραγματοποίησε Έκθεση για την Ιστορική Εξέλιξη των Υπολογιστών, παρουσιάζοντας διάφορα μοντέλα ΗΥ από τα τέλη του 1970.
Πρόγραμμα 1η Εβδομάδα Μαθητικής Δημιουργίας ΠληροφορικήςΚατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες (Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-ομιλία για γονείς (από τον Υπεύθυνο και τους Τεχνικούς Υπευθύνους του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.), “Η Πληροφορική του Χτες και του σήμερα”-ομιλία προβολή Υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)

Την έκθεση επισκέφτηκε σημαντικός αριθμός σχολείων (μαθητές, εκπαιδευτικοί), γονείς αλλά και το εύρυτερο κοινό καταγράφοντας πολύ θετικά σχόλια. Στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν απονεμήθηκαν από τη Δ/ντρια Δ/θμιας Εκπ. Ν. Ευβοίας, κα. Καραμάνου,  ενθύμια συμμετοχής για την ενίσχυση και την ενθάρυνση παρόμοιων μαθητικών-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο μέλλον.

ekthesi1ekthesi5ekthesi7

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΑΦΙΣΑ

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

ΚΠΓ

Αποτελέσματα Κ.Π.Γ. - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Φωτόδεντρο: Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Ψηφιακού Περιεχομένου

Ψηφίδες: Ψηφιακοί πόροι για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

ΑΙΣΩΠΟΣ-Ι.Ε.Π Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Σενάρια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση