ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Το σχολείο μας την Τετάρτη στις 20 Νοεμβρίου 2019 παρευρέθηκε στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, όπου φιλοξενείται μια πραγματικά εντυπωσιακή, διαδραστική, εκπαιδευτική έκθεση με τίτλο «Του καιρού  τα μυστικά». Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους μας και ειδικά στους μαθητές να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Μετεωρολογίας , να γνωρίσουν την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα, έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στόχος της επίσκεψης μας ήταν  να αναγνωρίζουν οι μαθητές τα καιρικά φαινόμενα, να τα κατανοήσουν και να αντιληφθούν πως όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα έντονα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής που παρατηρούνται στον πλανήτη μας.

Η έκθεση ήταν χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορούσε την εξέλιξη της Μετεωρολογίας από την εποχή του Αριστοτέλη έως και τις σημερινές μεθόδους και τα όργανα που χρησιμοποιούνται. Στη δεύτερη ενότητα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων μέσω πειραμάτων. Στη τρίτη ενότητα έγινε αναφορά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς και στις επιπτώσεις του στο κλίμα της Γης.

Η εν λόγω έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και, συγκεκριμένα, της Επιστημονικής ομάδας Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων και Υδάτων» του meteo.gr.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων