eμικροί εξερευνητές

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

eμικροί εξερευνητές ξεκινούν το ταξίδι τους με eδέες

Απρ 20207

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλώς ήρθατε στον ιστότοπο eμικροί εξερευνητές!!!                                                                                  

Αγαπημένα μικρά μας εξερευνητάκια,

Οι  διαστημικοί μας ηλεκτρονικοί φίλοι  μόλις μας ενημέρωσαν ότι χωρίς νηπιαγωγείο, φίλους, παππούδες και γιαγιάδες  οι δημιουργικές σας ανησυχίες γιγαντώθηκαν…. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε με εκπαιδευτικό υλικό και ποικίλες προτεινόμενες δραστηριότητες, που υλοποιούνται στο Νηπιαγωγείο,  να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο σας στο σπίτι συνεχίζοντας τις αποστολές  εξερεύνησης στο κόσμο της γνώσης!

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Τα παιδιά βιώνουν τα ‘’γεγονότα των καιρών’’ με διαφορετικό τρόπο και το καθένα αναπτύσσει  τη δική του μοναδική αντίδραση. Ωστόσο τα συναισθήματα που δημιουργούντα στη ψυχή των παιδιών που μένουν σπίτι, παρατηρώντας και τον έντονο προβληματισμό των ενηλίκων είναι έντονα και πρέπει να βρουν τρόπο να εκφραστούν προκειμένου να μειωθεί η ένταση! Ως εκπαιδευτικοί και γονείς καλούμαστε να διαχειριστούμε την νέα αυτή πραγματικότητα με υπομονή,  αισιοδοξία και έμπνευση. Αυτά είναι τα όπλα που θα μας βγάλουν όσο το δυνατόν αναίμακτα απο τη κατάσταση που έχουμε περιέλθει! Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσουμε τα παιδιά  χτίζουμε μια γέφυρα επικοινωνίας διευκολύνοντας τα να εκφραστούν με έμμεσους τρόπους(ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια, παραμύθια κ.α) και παράλληλα να κρατήσουν επαφή με τη γνώση. Έτσι δημιουργούμε εκτός από μικρούς εξερευνητές και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά τα οποία είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του μέλλοντος.

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“eμικροί εξερευνητές ξεκινούν το ταξίδι τους με eδέες”

  1. 7 Απριλίου, 2020 στις 22:25       Ένας σχολιαστής WordPress Έγραψε:

    Γεια σας, αυτό είναι ένα σχόλιο.
    Για να ξεκινήσετε με την έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή σχολίων, παρακαλώ επισκεφθείτε την οθόνη Σχόλια στον Πίνακα Ελέγχου.
    Τα άβαταρ των σχολιαστών προέρχονται από το Gravatar.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων