eμικροί εξερευνητές

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Κορονο-εμφανίσεις, ώρα να το εξερευνήσεις!

Απρ 20208

                                                                  Ένας ιός που κορώνα φορεί

φόβο και ανησυχία μας προκαλεί

τι είναι άραγε ας δούμε

αυτό που μας κάνει μες τα σπίτια να κλειστούμε…

Στην Ιουπολη, τη χώρα των ιώσεων επικρατούσε φασαρία στο μέγα συμβούλιο των ασθενών, διάβασε το παραμύθι »Ένας ιός με κορώνα» της Χαράς Πάτρα πατώντας εδώ προκειμένου να γνωρίσεις τον ξακουστό ίο που νόμιζε ότι θα αρρωστήσει μικρούς και μεγάλους χωρίς κανείς να μπορεί να τον νικήσει, για να μάθεις όλους τους τρόπους που θα μείνεις καθαρός!

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το παραμύθι της νηπιαγωγού Γεωργίας Καλυβά πατώντας εδώ για να μάθεις πως έχασε ο περίφημος ιός το στέμμα του στο βασίλειο των ιώσεων

Προτείνουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν ότι τους έκανε εντύπωση απο τα παραμύθι προκειμένου να διαπιστώσουμε τις απόψεις που διαμόρφωσαν αλλά και τυχόν ανησυχίες.

Παίξε το παιχνίδι που ακολουθεί και φτιάξε και εσύ τη φιγούρα του ίου εδώ

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον ΚορΩνογΙο αλλά θα μάθεις και για τους νέους κανόνες μετακίνησης!

Εξηγούμε στα παιδιά τους νέους κανόνες με τη βοήθεια του εντύπου μετακίνησης που θα βρείτε εδώ

Στη συνέχεια τα παιδιά φτιάχνουν με κολλάζ απο ζωγραφιές τους σε μικρά χαρτάκια το δικό τους έντυπο

μετακίνησης, βάζουν Χ στο τετραγωνάκι που θέλουν να πάνε και υπογράφουν όπως μπορούν με το όνομα και τη διεύθυνση τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

Και για το τέλος έχουμε ένα παιχνίδι έκπληξη που θα το παίξουμε πατώνταςmemory

eμικροί εξερευνητές ξεκινούν το ταξίδι τους με eδέες

Απρ 20207

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλώς ήρθατε στον ιστότοπο eμικροί εξερευνητές!!!                                                                                  

Αγαπημένα μικρά μας εξερευνητάκια,

Οι  διαστημικοί μας ηλεκτρονικοί φίλοι  μόλις μας ενημέρωσαν ότι χωρίς νηπιαγωγείο, φίλους, παππούδες και γιαγιάδες  οι δημιουργικές σας ανησυχίες γιγαντώθηκαν…. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε με εκπαιδευτικό υλικό και ποικίλες προτεινόμενες δραστηριότητες, που υλοποιούνται στο Νηπιαγωγείο,  να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο σας στο σπίτι συνεχίζοντας τις αποστολές  εξερεύνησης στο κόσμο της γνώσης!

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Τα παιδιά βιώνουν τα ‘’γεγονότα των καιρών’’ με διαφορετικό τρόπο και το καθένα αναπτύσσει  τη δική του μοναδική αντίδραση. Ωστόσο τα συναισθήματα που δημιουργούντα στη ψυχή των παιδιών που μένουν σπίτι, παρατηρώντας και τον έντονο προβληματισμό των ενηλίκων είναι έντονα και πρέπει να βρουν τρόπο να εκφραστούν προκειμένου να μειωθεί η ένταση! Ως εκπαιδευτικοί και γονείς καλούμαστε να διαχειριστούμε την νέα αυτή πραγματικότητα με υπομονή,  αισιοδοξία και έμπνευση. Αυτά είναι τα όπλα που θα μας βγάλουν όσο το δυνατόν αναίμακτα απο τη κατάσταση που έχουμε περιέλθει! Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσουμε τα παιδιά  χτίζουμε μια γέφυρα επικοινωνίας διευκολύνοντας τα να εκφραστούν με έμμεσους τρόπους(ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια, παραμύθια κ.α) και παράλληλα να κρατήσουν επαφή με τη γνώση. Έτσι δημιουργούμε εκτός από μικρούς εξερευνητές και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά τα οποία είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του μέλλοντος.

 


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων