«Διαφορετικοί» – «Αερικά»

Τα «Αερικά» είναι ένα μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από νέους με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση και άλλες ανεπάρκειες. Δημιουργήθηκε πριν από περίπου είκοσι χρόνια με τη βοήθεια του μουσικοθεραπευτή Κώστα Αντάρα στο Ίδρυμα Θεοτόκος και τα τελευταία δέκα χρόνια συνεχίζει το έργο του στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Χλόη. Έχει περισσότερες από εκατό συναυλίες στο ενεργητικό του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο τη διάδοση της ιδέας της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Erasmus+ ‘’Student Talent Bank’’

Στα πλαίσια επιμόρφωσης με θέμα «Entrepreneurship  education» (Επιχειρηματική εκπαίδευση) του προγράμματος Erasmus+  ‘’Student Talent Bank’’  πραγματοποιήθηκε συνάντηση-επιμόρφωση στις Βρυξέλλες από 4/3/2019 έως 6/3/2019, με τη συμμετοχή  30 εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη.

  • Βέλγιο,
  • Ολλανδία,
  • Γαλλία,
  • Ισπανία,
  • Ελλάδα,
  • Ρουμανία.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 5 εκπαιδευτικοί  (3 Β/θμιας και 2 Α/θμιας). Τα μαθήματα  διεξήχθησαν στο European Schoolnet Academy- Future Classroom Lab.

Η πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα

μπορούν γενικά να οριστούν ως η ικανότητα ενός ατόμου να μετατρέπει ιδέες σε δράση η οποία παράγει αξία για κάποιον άλλο πέραν του εαυτού του. Το έργο φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση και προώθηση της ικανότητας του επιχειρείν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πλαίσιο EntreComp αγκαλιάζει διαφορετικούς τύπους του επιχειρείν, συμπεριλαμβανομένων του ενδο-επιχειρείν (intrapreneurship) καθώς και του κοινωνικού, του οικολογικού και του ψηφιακού επιχειρείν (social, green and digital entrepreneurship).

Περισσότερες πληροφορίες στο http://talentbankproject.eu/index.php?lang=en