«Κινηματογραφική γλώσσα και αφήγηση» με τον Κωνσταντίνο Ζηργάνο-Καζολέα, στις 6 Φεβρουαρίου 2019

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, καλεσμένος του Ομίλου Κινηματογράφου θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας. Ο Κωνσταντίνος είναι φωτογράφος, κινηματογραφιστής και φυσικά απόφοιτος του σχολείου μας και παλιό μέλος του Ομίλου.

Μαζί του θα μελετήσουμε μέσα από παραδείγματα από την ιστορία του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών τεχνών τον τρόπο με το οποίο δομείται μία ταινία με στόχο την αφήγηση ιστοριών.

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1998. Σπουδάζει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας με εισηγητές τους Γιώργο Πρίνο, Γιώργο Καραηλία, Δημήτρη Κοιλαλούς, Γιώργο Μουτάφη.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και διεθνή μέσα όπως το Vice Greece και το News Deeply. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στην Καθημερινή, την Εφημερίδα των Συντακτών, το Olivatessen , το MBike και το Αθηνόραμα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μουσείο Μπενάκη, τη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη και τη ΜΚΟ Solidarity Now. Από το 2017 συμμετέχει σε παραγωγές του Vice Greece, ως εικονολήπτης.

Εγώ, ο άλλος

Η τελευταία ταινία του Ομίλου Κινηματογράφου (παραγωγή 2018) συμμετέχει στον 11ο μαθητικό διαγωνισμό του «Πάμε Σινεμά».

Άτροπος

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

– Α’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Μαθητικό Διαγωνισμό «Πάμε Σινεμά»

– Επίσημη συμμετοχή στο Dubrovnik Film Festival 2018

Πρώτη συνάντηση Ομίλου Κινηματογράφου για το σχολικό έτος 2018-19

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 14.15 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Ομίλου για το σχολικό έτος 2018-19. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα Κινηματογράφου/Ιστορίας στον 1ο όροφο.

Καλή κινηματογραφική χρονιά!

Οι υπεύθυνοι του Ομίλου,

Βασίλης Καρκάνης, Δημήτρης Κοπανάς, Σοφία Κουρουτσίδου

Μιλάμε Ανοιχτά;

Επόμενη Σελίδα: »