Η Μαγεία των Cinnamon rolls

Τα Cinnamon Rolls είναι ένα από τα σπουδαιότερα γλυκά αλλά από αυτά που δεν είναι τόσο διαδεδομένα, επίσης υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το γλυκό!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα και άμυλο καλαμποκιού και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Κόβουμε κάθε Cinnamon Roll στο μισό του και τα ανοίγουμε με αλεύρι μέχρι να γίνουν λεπτά
  • Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με τα ανοιχτά Cinnamon Roll έτσι ώστε να έχουμε βάση για την πίτα
  • Βάζουμε τα μήλα μέσα στο ταψί και μετά κλείνουμε με τα υπόλοιπα Cinnamon Roll την πίτα μας, αν έχει τρύπες κλείστε τες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας
  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 35 λεπτά στον φούρνο σας (εάν είναι φούρνος υγραερίου ψήστε την σε 25 λεπτά)
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το για ακόμη 10 λεπτά (εάν είναι φούρνος υγραερίου ψήστε για 7,5 λεπτά)
  • Αφήστε την πίτα να κρυώσει και μετά σερβίρετέ την με γλάσο βανίλιας

Υλικά

  • Για την ζύμη
    • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
    • 120 γρ. ζάχαρη
    • 80 γρ. βούτυρο
    • 2 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
    • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

    Για την γέμιση

    • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
    • 20 γρ. κανέλα

    Για το γλάσο

    • 100 γρ. γάλα
    • 3 κ.γ. ζάχαρη
    • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ 1 κ.σ. από το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και περιμένουμε τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
  • Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία ίσια επιφάνεια και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό και διάσταση περίπου 50×80 εκ.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο και την προσθέτουμε στο κέντρο της ζύμης.
  • Απλώνουμε τη γέμιση με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας (διπλώνοντας τη μεγάλη πλευρά) δημιουργώντας ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε 12 ίσια κομμάτια.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Καλύπτουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Αφού φουσκώσουν αλείφουμε τα ζυμαράκια μας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
  • Περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση