Επίσκεψη και Δράσεις στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων στη Νεράιδα

6

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών και της ανάπτυξης της ενσυναίσθησης, καθώς και της εξωστρέφειας και επικοινωνίας με φορείς, είχε προγραμματιστεί γνωριμία και  επικοινωνία με τα παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή ασυνόδευτων παιδιών στην κοντινή Νεράιδα.
Δυστυχώς η δομή έκλεισε για περίπου ενάμιση μήνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού πρώτα στα παιδιά και μετά στους εργαζόμενους της δομής.
Ακολούθησαν οι διακοπές του Πάσχα και ο εορτασμός του Ραμαζανιού και δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση των μαθητών στη Δομή.
Ωστόσο, μέλος της ομάδας εκπαιδευτικών επισκέφτηκε τη Δομή μεταφέροντας μηνύματα φιλίας και συμπαράστασης προς τα παιδιά από τους μαθητές του Βελβεντού.
Στη Νεράιδα, η εκπαιδευτικός Βιβή Μπουμπουρέκα συνεργάστηκε με τον συντονιστή της Δομής κ. Αντώνη Ρήγα με τους ψυχολόγους της Δομής Κατερίνα Παυλίδη και Κυριάκο Κιουρτίδη, και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Κατερίνα Κούμλελη.
Ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με τα παιδιά και μαζί με την εκπαιδευτικό Ασημίνα Βολάκη έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια που προωθούν την επικοινωνία και την αλληλοϋποστήριξη καθώς και την τόνωση του ομαδικού πνεύματος και τη συνεργασία.
Τα προσφυγόπουλα μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους, τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους και ο καθένας είπε τη δική του ιστορία.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *