Διαχείριση άρθρων

Τελευταία ενημέρωση στις: 25 Οκτωβρίου 2021

Για να διαχειριστείτε υπάρχοντα άρθρα του ιστολογίου σας, αφού συνδεθείτε στο https://blogs.sch.gr, μεταβείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον του ιστολογίου σας και από το κάθετο μενού επιλέγεστε «Άρθρα».
Θα εμφανιστεί, σελίδα με λίστα όλων των άρθρων με 20 ανά σελίδα. Εδώ μπορείτε να τα ταξινομήσετε βάση ημερομηνίας, κατηγορίας ή ετικέτας κατά τον ίδιο τρόπο που χειριζόσαστε την Συλλογή πολυμέσων.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τα άρθρα που εμφανίζονται στην λίστα χρησιμοποιώντας την σχετική αναπτυσσόμενη λίστα και το κουμπί «Φιλτράρισμα» που υπάρχει στο πάνω μέρος.

 

Πηγαίνοντας το ποντίκι πάνω από κάθε άρθρο βλέπετε 4 επιλογές:

  1. Επεξεργασία. Για να επεξεργαστείτε το άρθρο.
  2. Ταχυεπεξεργασία κάνοντας κλικ ανοίγει επιπλέον στοιχεία Ταχυεπεξεργασίας, επιτρέποντας σας να διαμορφώσετε τα χαρακτηριστικά, όπως ο τίτλος, η κατάσταση, κατηγορίες, ετικέτες, σχόλια κ.α. του συγκεκριμένου άρθρου.
  3. Διαγραφή που χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να διαγράψετε ένα άρθρο από το ιστολόγιο σας. Μετά την διαγραφή ενός άρθρου αυτό μεταφέρεται στα διαγραμμένα απ’ όπου μπορείτε είτε να το ανακτήσετε είτε να το διαγράψετε οριστικά.
  4. Προβολή όπου μπορείτε να δείτε πως προβάλλεται το άρθρο στο ιστολόγιο σας.

 

Μαζική επεξεργασία άρθρων

Αν θέλετε να εκτελέσετε εργασίες ταυτόχρονα σε πολλά άρθρα (π.χ. αλλαγή κατηγορίας, συντάκτη κ.α.) , τσεκάρετε τα κουτάκια δίπλα από το κάθε ένα που θα θέλατε να αλλάξετε και στη συνέχεια να επιλέξτε από το πλαίσιο Μαζική επεξ/σιά που υπάρχει πάνω επάνω μέρος της σελίδας την επιθυμητή ενέργεια. Μετά από την κατάλληλη επιλογή, πατήστε το κουμπί Εκτέλεση.

Παράδειγμα μαζικής επεξεργασίας άρθρων

Για παράδειγμα, έστω ότι θέλετε να αλλάξετε τον Συντάκτη πολλών άρθρων. Από το διαχειριστικό περιβάλλον, επιλέγετε Άρθρα (στο αριστερό μενού) > Όλα τα άρθρα.

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, τσεκάρετε τα Άρθρα, των οποίων θέλετε να αλλάξετε τον Συντάκτη. Από την αναδιπλούμενη λίστα που υπάρχει στο πάνω μέρος του πίνακα των άρθρων, επιλέγετε Επεξεργασία και πατήστε το κουμπί Εκτέλεση.

Εμφανίζεται μία επιπλέον ενότητα στην οθόνη, που περιέχει όλα τα “μεταδεδομένα” των άρθρων που μπορούν να τροποποιηθούν μαζικά.

Εκεί δεξιά της οθόνης μεταξύ άλλων θα βρείτε και την  λίστα Συντάκτης, που υπάρχουν όλοι οι συντάκτες του ιστολόγιου και ορίζετε αυτόν που θέλετε να εμφανίζεται ως συντάκτης των επιλεγμένων άρθρων.

Στη συνέχεια πατάτε Ενημέρωση, για να καταχωρηθεί η αλλαγή.

Τα άρθρα πλέον έχουν ως συντάκτη αυτόν που ορίσατε και οι αλλαγές φαίνονται στην οθόνη σας.